EC: Slovenca v Berchtesgadenu ostala brez točk

10.02.2020

V Berchtesgadenu se je nadaljevala sezona evropskega pokala v tehničnih disciplinah za fante. Organizatorjem je od predvidenih treh tekem uspelo izpeljati dve. Slovencema Juretu Času in Borutu Božiču pa žal ni uspelo prismučati do točk.

Tekmovalni spored v Nemčiji se je začel v soboto s tekmo v veleslalomu. Naša mlada tekmovalca, ki si na tekmah evropskega pokala nabirata izkušnje, sta na tej tekmi zabeležila najboljši rezultat ta konec tedna. Jure Čas je namreč v seštevku dveh voženj zabeležil 39. čas tekmovanja. Borut Božič, ki je bil na prvi progi malenkost hitrejši od svojega reprezentančnega kolega, pa je v drugo žal odstopil in ostal brez uvrstitve. Zmage na veleslalomu se je razveselil izkušeni Italijan Roberto Nani, ki je za 24 stotink prehitel mladega Avstrijca Raphaela Haaserja, tretji pa je bil Norvežan Patrick Haugen Veisten, ki je za Italijanom zaostal 28 stotink.

V nedeljo je sledila slalomska tekma, naša tekmovalca pa sta napako naredila že v prvi vožnji in ostala brez uvrstitve. Tudi na slalomu je zmaga potovala v Italijo, tokrat po zaslugi Federica Liberatoreja, ki je za las ugnal Norvežana Atle Lie McGratha. Norvežan je zaostal zgolj 11 stotink. Tretji domačin Julian Rauchfuss pa je zaostal že 88 stotink. Danes bi moral biti na sporedu še en slalom za evropski pokal, a je zaradi slabega vremena odpadel.


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov