DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Jutri v Willingenu tekme ne bo

08.02.2020

Organizatorji tekme svetovnega pokala v nemškem Willingenu so po sestanku danes zveče že odpovedali za jutri predvideno drugo tekmo.

Vremenska napoved za Nemčijo je za jutri zelo slaba, grozi namreč prihod orkanskega vetra. Organizatorji so že v petek sporočili spremembo programa, prestavitev tekme s popoldanskega termina na dopoldanskega, zdaj pa so po sestanku odgovornih sporočili, da tekme ne bo. Krizni management je tako odločil torej v soboto zvečer, v skupini ljudi, ki so to sprejeli je bil predstavnik policije, občine Willingen, domačega smučarskega kluba in predstavnik Mednarodne smučarske zveze. "Naš vir, nemški vremenoslovci, sporočajo, da napoved ni dobra. Zavedam se odgovornosti na podlagi teh prognoz in občina jutri stadiona ne bo odprla," je sporočil župan Willingena, Thomas Trachte. "Tvegali bi življenja ljudi, napovedano je neurje, ogrožena bi bila tudi njihova pot domov. Ljudje, ki so odgovorni za pospraljanje prizorišča, potrebujejeo 6-8 ur. Varnost ljudi je bolj pomembna kot karkoli drugega."

Svetovni pokal se bo tako nadaljeval konec prihodnjega tedna s prvimi poleti v sezoni na Kulmu, slovenska ekipa pa ostaja nespremenjena.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov