DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

V Hinzenbachu 10. mesto Križnarjeve, med dvajseterico še tri Slovenke

08.02.2020

Na tekmi svetovnega pokala v Hinzenbachu je bila najboljša Slovenka Nika Križnar, ki je po boljšem finalnem skoku zasedla 10. mesto, do 20. mesta zo ze razvrstile tudi preostale tri naše tekmovalke.

Nika Križnar je znova končala med prvo deseterico © GEPA

Sončni Hinzenbach je gostil prvo izmed dveh tekem svetovnega pokala na najmanjši skakalnici v sezoni svetovnega pokala. Včeraj sta od šesterice naših v kvalifikacijah izpadli Maja Vtič in Jerneja Brecl, točke pa je danes osvojila preostala četverica. Po prvi seriji je bila najboljša naša najmlajša Katra Komar, ki je z 80.5 metri in 105,7 točkami zasedala 13. mesto. Le tri desetinke točke manj je z 80 metri za njo zbrala Špela Rogelj, še šest desetink manj je z 81 metri imela Nika Križnar, ki je zasedala 15. mesto. Preveč zadovoljna z doseženim na tekmi izjemno majhnih razlik ni bila Ema Klinec, ki je z 80 metri in 103,1 točkami zasedala 21. mesto po prvi seriji.

Vodila je vodilna v skupnem seštevku, domačinka Chiara Hölzl, skočila je 86 metrov, zbrala pa je 119,7 točk. Druga je bila Norvežanka Maren Lundby s 85.5 metri in 118,6 točkami, tretja pa še ena domačinka, Eva Pinkelnig s 86.5 metri in 118,5 točkami.

V finalni seriji je Ema Klinec skočila 82 metrov, kar ji ni prineslo bistvenega preskoka po lestvici, zbrala je 211,1 točk, to je bilo dovolj za končno 20. mesto. Križnarjeva je bila bolj nasmejana, pristala je pri 83.5 metrih, z 217,4 točkami pa je napredovala na končno 10. mesto. "Kljub temu, da en skok ni bil najboljši, sem to v finalu skušala popraviti. Ne glede na en slab skok, mi je uspelo priti med deseterico. Vem, da imam še rezerve in te bom skušala pokazati jutri," je povedala Križnarjeva.

Zadovoljni sta bili lahko tudi Rogljeva, ki je z 82.5 metri in 215,5 točkami končala na 15. mestu in Komarjeva, ki nadaljuje z zelo dobrimi predstavami in je z 82 metri v finalu ter s skupno 213,5 točkami končala tik za Rogljevo na 16. mestu, kar je njen nov najboljši rezultat v karieri.

Rogljeva je bila po tekmi zadovoljna: "Z današnjim rezultatom sem zadovoljna, skoki so na višjem nivoju kot v preteklem mesecu. Tokrat sta bila oba skoka precej podobna, ni bilo kot na prejšnjih tekmah, ko je eden bil, drugi pa ne. Posebne čestitke pa tudi Katri Komar za uspeh kariere." Bohinjka je bila jasno še bolj zadovoljna: "Upam, da bom jutri pokazala še boljše skoke in to mesto še nadgradila."

Zmage so se razveselile Avstrijke, Hölzlova je v finalu z 91 metri in 250,3 točkami gladko ugnala Lundbyjevo, ki je skočila 88 metrov in je zbrala 240,6 točk, tretja je bila Pinkelnigova s 86.5 metri in 237,4 točkami. Takole je vseskupaj danes povzel Zoran Zupančič: "Nov rekord v številu nastopajočih pri dekletih, zato se je bilo tudi težje uvrstiti na tekmo, mi smo izgubili dve tekmovalki. Vse preostale štiri so se uvrstile med dvajseterico, kar lahko ocenim kot dobro. Konstantna je Nika Križnar, žal z napako v prvem skoku, a kljub temu je bila med deset. Po dolgem času je med petnajst Špela Rogelj. Rezultat kariere za Katro Komar. Energetsko je deloma mogoče iztrošena Ema Klinec, upamo, da to ne bo imelo večjega vpliva. Jutri je še ena tekma, tako kot do zdaj, se je tudi danes pokazalo, da svoje najboljše skoke pokažejo v poskusni seriji. Žal kasneje tekmovalke nastopijo z nekakšno napetostjo, vendar gremo z istim ritmom naprej."

Jutri bo v Hinzenbachu na sporedu še zadnja tekma svetovnega pokala pred tekmama na Ljubnem čez dva tedna.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov