Lampičeva, Višnarjeva in Šimenc brez težav v izločilne boje v Falunu

08.02.2020

Najboljša šprinterka letošnje sezone, Anamarija Lampič in državna prvakinja, Katja Višnar, sta se brez težav uvrstili v izločilne boje klasičnega šprinta v Falunu.

Anamarija Lampič © SloSki

V kvalifikacijah na 1,4 km progi je Anamarija Lampič vpisala 7. čas z zaostankom 4,92 sekunde za zmagovalko, domačinko Johanno Hagström, za katero so se zvrstile še tri Švedinje, Američanka Caldwellova in Norvežanka Stensethova. Katja Višnar je zaostala 7,07 sekund na 12. mestu.

V četrtfinalni skupini bo Lampičeva tekla ob zmagovalki kvalifikacij in Stensethovi ter Therese Johaug, Jessico Diggins in Kerttu Niskanen. Višnarjeva bo tekla ob Linn Svahn, Moi Lundgren, Heidi Weng, Mayi Macisaac-Jones in Matri Lylynpera.

V izločilnih bojih bomo znova spremljali tudi Miho Šimenca, ki je v kvalifikacijah postavil 18. čas, 5,67 sekund za zmagovalcem, Erikom Valnesom z Norveške. Janez Lampič je izločilne boje na 40. mestu zgrešil za dobri dve sekundi. Šimenc bo v tretji četrtfinalni skupini tekel ob Aleksandru Bolšunovu, Lucasu Chanavatu, Haavardu Solaasu Taugboelu, Viktorju Thornu in Paalu Troeanu Auneju.

Izločilni boji se bodo začeli ob 14.15 uri.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov