DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Jelar poletel 150 metrov, veter nato odpihnil današnji program v Willingenu

07.02.2020

Svetovni pokal se nadaljuje na največji veliki skakalnici na svetu, v nemškem Willingenu, kjer pa imajo organizatorji veliko težav z vremenom.

Žiga Jelar je priložnost med elito znova dočakal prvič po marčevski Planici © SloSki

Najboljši smučarji skakalci bi danes morali opraviti dva skoka za trening in kvalifikacijskega, a se je zalomilo pri številki 37 v prvi seriji uradnega treninga. Slednjega je sicer začel Žiga Jelar, ki je poletel kar 150 metrov, sijajen je bil s številko 11 tudi Anže Semenič s 141.5 metri, kar je pomenilo najboljšo oceno do prekinitve in kasnejše odpovedi današnjega programa. Med omenjenima je 121.5 metrov skočil Jurij Tepeš, Timi Zajc pa je bil zadnji, ki je dobil priložnost, s 135 metri je imel četrto oceno serije, tik za Jelarjem.

Za Zajcem bi moral skočiti Domen Prevc, a ni dočakal dovoljenja, kot tudi ne Anže Lanišek in Peter Prevc, saj so organizatorji zaradi neobvladjivih vetrovnih razmer trening in kvalifikacije odpovedali. Že pred tem so objavili, da bo nedeljska tekma brez poskusne serije na sporedu ob 10.15 uri, saj se prav tako pričakuje precej težav z vetrom, jutri pa naj bi se tekma začela ob 16. uri. S kvalifikacijsko serijo pred njo, še pred tem pa je ob 14. uri predvidena serija uradnega treninga.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov