Jure Aleš se je vrnil na oder za zmagovalce!

07.02.2020

Jure Aleš se je po treh tekmah brez uvrstitve na oder za zmagovalce znova uvrstil tja kamor spada. V Rjukanu je na današnjem sprintu zasedel odlično tretje mesto. Katarina Malenšek je bila danes 17.

Jure Aleš se je znova veselil v ciljni areni. 

Tudi na severu Evrope nimajo pravega mraza, so pa tekmovalci v Rjukanu nastopali v lepem sončnem vremenu. V odličnih razmerah se je znova izkazal Jure Aleš, ki je bil tokrat po zaostanku najbližje prvi zmagi v sezoni, vendar je 7 desetink zaostanka za zmagovalcem Bastienom Dayerjem na koncu pomenilo tretje mesto. "Danes sem ponovno odlično odpeljal prvo vožnjo in imel odlično izhodišče pred drugim tekom. Nato pa se mi je na štartu druge vožnje v misli prikradla včerajšnja napaka. Ker je nisem hotel ponoviti, sem v drugo smučal bolj rezervirano. Že na oko je bilo vidno, da ne napadam dovolj in na koncu je to pomenilo tretje mesto. Vse skupaj se je izteklo zelo dobro, znova sem se uvrstil na stipničke in to je super. Za jutri tako lahko zopet sam od sebe pričakujem same tvegane vožnje, saj je paralelni sprint zelo specifična tekma. Na teh tekmah je treba vedno iti od prvega kroga na polno, saj so tudi tisti na papirju slabši tekmovalci zelo motiviraani in so v posameznih vožnjah pripravljeni tvegati zelo veliko, da bi naredili presenečenje. Vseeno si želim še enega lepega rezultata," je današnjo tekmo in pogled na jutrišnjo opisal Jure Aleš. Dayerju in Alešu je družbo na odru za zmagovalce delal včeraj tretji Nicolas Michel.

Znova je nastopila tudi Katarina Malenšek, ki je včerajšnjo uvrstitev sicer malce pokvarila, a je po zaostankih vedno bližje najboljšim tekmovalkam, kar jo navdaja z optimizmom pred nadaljevanjem. Tudi ona si jutri želi pripraviti kakšno presenečenje in tekmovati čim bolje, danes pa je bila 17.


Uradni rezultati

Zvočna izjava Jure Aleš (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov