Jure Aleš na prvi tekmi na Norveškem četrti, Katarina Malenšek petnajsta

06.02.2020

S tekmo v sprintu se je nadaljeval svetovni pokal v telemarku. Novo vrhunsko uvrstitev je zabeležil Jure Aleš, ki je bil odličen četrti. Katarina Malenšek je bila 15.

Jure Aleš v letošnji sezoni niza same odlične uvrstitve.

Jure Aleš je bil po odlično izpeljani v izjemenm položaju, da napade tudi zmago. Po prvi vožnji je namreč zasedal izvrstno drugo mesto, z minimalnim zaostankom za vodilnim. V drugo je tvegal in močno napadel, žal pa se mu je pri tem pripetila napaka. Dobil je tri kazenske sekunde pribitka, le s težavo pa se je obdržal na progi in stopničke so se na današnji tekmi izmaknile. "Danes mi je uspela res dobra prva vožnja. V njej sem bil tudi dovolj napadalen, kar mi je morda manjkalo na tekmah v Franciji in zaostanek za vodilni Dayerjem je znašal zgolj 30 stotink po prvem teku. Pred drugo vožnjo sem se odločil, da napadem zmago in branim zgolj drugega mesta. Žal sem v drugi vožnji pred prelomnico z roko zajel sneg in nato me je obrnilo. Zelo nizko sem prišel na naslednja vrata in prejel tri kazenske sekunde, kar je bilo na koncu dovolj za četrto mesto. Žal se napake dogajajo, a za jutri ostaja cilj enak - odpeljati si želim dve napadlni vožnji brez napak," je po novi vrhunski uvrstitvi povedal Aleš. Aleš je praktično edini tekmovalec, ki lahko meša štrene izjemnim Švicarjem, ki so znova slavili trojno zmago. Zmagal je vodilni po prvi vožnji Bastien Dayer, ki je premagal Stefana Matterja in Nicolsa Michaela.

Vse bližje želenim mesto okoli desetega mesta je tudi Katarina Malenšek, ki je bila danes 15. Do desetega mesta pa jo je danes ločilo le 6 sekund.

Jutri je v Rjukanu na sporedu še en sprint, v soboto pa prvi letošnji paralelni sprint.


Uradni rezultati

Zvočna izjava Jure Aleš (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov