DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke in skakalci strnili misli v prostorih Mercatorja

04.02.2020

V prostorih sponzorja nordijskih disciplin Slovenije, podjetja Mercator d. d., v Maxi klubu sredi Ljubljane, so danes vtise po zadnjih tekmah svetovnega pokala strnili naši najboljši smučarji skakalci in skakalke.

Iztok Verdnik, pomočnik predsednika uprave za korporativno komuniciranje pri Mercatorju

Rad bi le poudaril našo dolgoletno zavezo k podpiranju tega športa v Sloveniji. Ne samo na reprezentančnem nivjo, ampak tudi na ravni klubov, ki skrbijo za naš podmladek in za to, da imamo vedno znova tekmovalke in tekmovalce, ki so vedno bolj uspešni. 

Ljubo Jasnič, predsednik Zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Desetljetje bo minilo od kar sodelujemo z Mercatorjem, kot zlatim sponzorjem. Res smo dosegli visok nivo sodelovanja. Najbolj od vseh sponzorjev je vpet v delo klubov po Sloveniji. Mercator je prisoten v vseh slovenskih krajih in normalno je, da smo mu predlagali, da kot zlati sponzor s klubi naveže tesne stike. Spomnite se akcij, ki jih je Mercator peljal v imenu SZS z našimi tekmovalci in tekmovalkami. Pred kakšnim letom se je Mercator odločil, da posebnih akcij v svojih največjih centrih ne bo imel, ampak bo denar, ki je namenjen klubom, namenil nakupu smuči in vezi ter čevljev. Klubom, ki imajo najmlajše kategorije bo to podelil v Planici in to ne v majhni količini. To je velika pomoč klubom, saj so to artikli, ki so najbolj iskani in ki so tudi dragi. Mercator je torej zopet poskrbel, da bomo imeli uspešne tekmovalce in tekmovalke.

Čestitke vsem tekmovalcem in tekmovalkam za zadnje tekme, zdaj pa prihajajo tiste, kjer srčnost naših pride še bolj do izraza in mislim, da bomo v naslednjih tednih imeli kar nasmeh na obrazu. Tako na svetovnem prvenstvu v poletih, kot v Planici sami. Sezona do zdaj je uspešna, manjka nam pika na i, a ta pika zahteva nekaj sreče v danem trenutku. Kot večni optimist jo do konca marca tudi vidim, ne samo enkrat.

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

Super smo začeli z zimsko sezono, na prvih prizoriščih so bile vse tekmovalke v točkah, tudi na stopničkah smo že bili. Prednovoletni premor nam povzroča težave. Predolg preskok. Tako lani kot letos smo izgubili eno tekmovalko. To vpliva na ravnovesje v ekipe. Zdaj se počasi sestavljamo. V Oberstdorfu smo bili že veliko bolj blizu in upamo, da se do Ljubnega sestavimo.

Jutri gremo na trening, kot običajno, le da tokrat na manjšo skakalnico v Planico, ker nas konec tedna čaka najmanjša skakalnica letos, Hinzenbach, čez dva tedna pa potem sledi Ljubno. V Avstrijo potujejo vse tekmovalke, torej se nam ponovno pridruži Maja Vtič. Na Ljubnem bodo priložnost dobile tudi nekatere mlajše tekmovalke.

Ema Klinec

Začetek sezone je bil res izjemen, ne bi si mogla predstavljati boljšega. Tudi zadnji rezultati so vrhunski. Veseli me predvsem to, da na treningih skačem dobro, kar pomeni da znam. Zagotovo bo prišel tudi ta preskok na tekmi, potrebno se je osredotočiti le na skoke.

Nika Križnar

Nihanje je še vedno prisotno. Enkrat mi gre, drugič malce slabše. Ne glede na to, sem zraven, narediti moram le dva dobra skoka in potem pride tudi dober rezultat.

Špela Rogelj

Ne vem, zakaj ne bi več vztrajala. Skoki v preteklih tednih so pokazali, da če naredim svoj pravi skok, sem zraven. To je potrebno narediti na tekmi in bom tam, kjer si jaz želim. Nekaj skokov je bilo že na zelo visokem nivoju, imeti dober material in nekaj sreče in vse se potem izide v vrhunski rezultat. 

Zelo se veselim domače tekme, vzdušje je vedno enkratno. Organizator se vedno potrudi, da je tekma na nivoju. Skakalnica je sicer morda malo majhna, nad tem se vsi pritožujejo, a dokler je tekma izpeljana na nivoju, smo vsi lahko zadovoljni. Domača tekma je glavni cilj sezone in zato se je že zelo veselim!

Katra Komar

Letos sem več zraven kot lani. Nabiran izkušnje, skušam nabirati točke, v Oberstdorfu mi je po dolgem času uspel dober skok, s tem sem zadovoljna in upam, da bo tako še naprej.

Jerneja Brecl

Skoki na treningu so velikokrat dosti boljši kot na tekmah. Ta sezona ni dobra in verjamem, da se do Ljubnega lahko sestavim nazaj.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške skakalne reprezentance

Z rezultati v Sapporu smo zelo zadovoljni. Niso bili vrhunski, a za stopničke se moramo še malo bolj potruditi, ne samo imeti asa v rokavu z vetrom. Moramo še dodati na plin, da si bomo stopničke zaslužili. V tem trenutku imamo štiri zelo močna orožja, Petra, Timija, Anžeta in Domna. Tudi Cene je bil na prvi tekmi uspešen. Verjamem, da imamo še tri nova železa v ognju. V Willingen in na Kulm potujejo še Žiga Jelar, Anže Semenič in Jurij Tepeš, na tekme celinskega pokala se vračata Cene Prevc in Rok Justin. Willingena in Kulma se močno veselimo.

Smuči so žal še vedno na poti nekje med Tokiom in Ljubljano.

Anže Lanišek

Dejstvo je, da že ko se usedeš na letalo, moraš v Sapporu pričakovati loterijo. Moji skoki so bili v soboto precej boljši kot v nedeljo. Žal malo smole z vetrom, a nič za to, skoki so še vedno na dobrem nivoju in na tem je potrebno graditi. Za zadovoljstvo bo potrebno narediti dva dobra skoka in nekaj sreče.

Domen Prevc

Sigurno od sebe pričakujem več, sem pa zadovoljen, če pogledam posamezni dan na prizorišču. Zdaj mi že uspeta po dva dobra skoka, do zdaj se mi še ni poklopilo, da bi ta dva skoka štela v konkurenci. Ko bosta, bo pa še rezultat tak, kot si želim.

Timi Zajc

Japonska mi je pričarala nasmeh zaradi skokov, ne zaradi potovanja. Bil sem spet med deseterico, tega si želim tudi za naprej in tudi vem, da so skoki zdaj precej boljši.

Žiga Jelar

Planica je dobra vzpodbuda za naprej. Celo periodo sem kazal lepe skoke, doma se je vse še bolj poklopilo in veselim se že naslednjih tekem.

Anže Semenič

Ne vem, kaj naj pričakujem čez dva tedna na Kulmu. Grem od tedna do tedna, tako sem šel tudi na celinskem pokalu in šlo je vedno bolje in bolje. Upam, da bom v tem tempu tudi nadaljeval.

Peter Prevc se novinrske konference zaradi obiska zobozdravnika ni udeležil. Imel je manjšo nesrečo v preteklih dneh, ko si je odlomil zob.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov