MSP: Izjemna Planko in Cisar do brona!

02.02.2020

V Lenzerheideju so naši najboljše pripravili za konec. Zadnji dan so bile na sporedu vse štiri tekme v zasledovanju. Dan pa se je začel sanjsko za našo ekipo. Lovro Planko je iz osmega mesta napredoval na izvrstno tretje mesto in Sloveniji priboril prvo medaljo na prvenstvu. Uspešen dan so nadaljevali tudi ostali. Z novo medaljo na mladinskem svetovnem prvenstvu, prvo v kategoriji mlajših članov, pa je navdušil Alex Cisar. Cisar je bil do ciljnega šprinta v boju za zmago, a se je moral zadovoljiti z bronom.

Lovro Planko je odlično začel dan v Lenzerheideju. Foto: Sloski

Naporen tekmovalni dan v Lenzerheideju se je začel pravljično. Že po šprinterskih tekmah se je videlo, da imajo naši odlično izhodišče za napad na zasledovalni tekmi. Za popoln napad od začetka se je odločil Lovro Planko, ki se mu je napad izplačal. Čeprav je na prvem strelskem postanku zgrešil en strel, je bil že na mestih, ki prinašajo medalje, saj je bil drugi. Po drugem strelskem nastopu je Planko padel na 12. mesto, saj je zgrešil še dve tarči in tako opravil dva dodatna kazenska kroga. Nadaljevanje pa je bilo sanjsko. Planko je bil v streljanju stoje nezgrešljiv. Pridobival je mesto za mesto. Najprej je prišel do petega mesta, do tretjega mesta pa ga je ločilo 24 sekund. Z brezhibnim nastopom na zadnji strelski postaji je Planko prišel na tretje mesto in ga ni več izpustil iz rok. Izjemen uspeh Planka sta dopolnila Matic Repnik, ki je tudi močno napdredoval in prišel do odličnega 11. mesta. Z zgolj eno napako na strelišču se je izkazal tudi Jaša Zidar, ki je iz dvajsetega mesta napredoval na 16.

Uspešen dan so nadaljevale mladinke


Veselje v slovenskem se še ni dobro pomirilo, že so se na progo podale mladinke. Uspešen slovenski dan je nadaljevala Lena Repinc, ki je tudi izboljšala uvrstitev iz šprinta in bila odlična 6. Repinčeva je zgrešila dva strela od dvajsetih in v cilj prišla tik za dvema tekmovalkama iz Rusije. Od medalje pa jo je ločilo 25 sekund. Živa Klemenčič je bila s šestimi napakami 23., Kaja Marič pa je bila danes 37.

Cisar izgubil ciljni šprint za zmago

Alex Cisar je prišel do nove medalje Foto: Sloski

Ves svoj talent je v Lenzerheideju znova pokazal Alex Cisar, ki je prišel do nove medalje na mladinskem svetovnem prvenstvu. Iz enajstega mesta po šprintu je bil vse do zadnjega v boju celo za naslov prvaka, na koncu pa je bil izvrsten tretji. Cisar je svoj nastop začel z eno napako v streljanju leže in je po prvem krogu zadržal uvrstitev iz šprinta. V nadaljevanju pa je bil na strelišču 100-odstoten. Najprej je Cisar prišel do devetega mesta, po tretjem strelskem nastopu pa je bil že četrti. Iz četrtega mesta se je pognal tudi v zadnji krog, ko so bili štirje tekmovalci v razmiku slabih 4 sekund. zadnji krog je bil izjemno zanimiv. Iz skupine prvih štirih tekmovalcev sta v boju za zmago ostala Cisar in Nemec Danilo Riethmueller, iz ozadja pa se je priključil tudi Rus Said Karimulla Khalil in ti trije tekmovalci so se med seboj udarili za mesta na odru za zmagovalce. Najhitrejši je bil na koncu Nemec, ki je slavil pred Rusom in izjemnim Cisarjem. Toni Vimdar je bil danes 38., Blaž Debeljak pa 44.

Za slovo od Lenzerheideja so nato nastopile še mlajše članice. Uspešen dan so zaključile tri naše tekmovalke. Nika Vindišar je bila s sedmimi napakami na 28. mestu, Tais Vozelj je bila danes 43., Nina Zadravc pa 46.


Uradni rezultati, madinci

Uradni rezultati, mladinke

Uradni rezultati, mlajši člani

Uradni rezultati, mlajše članice

 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov