Anamarija Lampič in Miha Šimenc državna prvaka na razdalji

02.02.2020

Na Pokljuki je danes potekalo državno prvenstvo v klasičnem koraku na razdalji. Pričakovano sta prvaka postala Anamarija Lampič in Miha Šimenc.

Najboljši trije med člani © Matic Klanšek Velej

Anamarija Lampič in Miha Šimenc sta včerajšnje državno prvenstvo v šprintu preventivno izpustila, danes pa sta svoje znanje pokazala na tekmi na razdalji v klasičnem koraku. Šimenc je Janeza Lampiča na drugem mestu ugnal s prednostjo minute in 22 sekun, bron je z minuto in 24 sekund zaostanka osvojil Miha Ličef. "Zelo sem vesel, da sem postal državni prvak. Kljub temu, da ni bilo veliko članov, je bila tekma kar naporna. Dal sem vse od sebe, naredil sem dober trening in s tem sem postal državni prvak. Veselim se že tekem svetovnega pokala, mislim da se mi forma izboljšuje in komaj čakam Falun," je po tekmi povedal Šimenc.

Pri dekletih je Anamarija Lampič zmagala s podobno prednostjo, Anja Mandeljc je zaostala minuto in 19 sekun, bronasta Anita Klemenčič pa minuto in 24 sekund. Mladinska prvaka sta postala Jošt Mulej in Sara Jazbec. "Tekma je bila po enem tednu tekmovalnega premora kar zahtevna. Pljuča so me kar pekla, a to je bil zelo dober trening in sem s tekmo zelo zadovoljna. Včeraj nisem štartala, ker imam težave s hrbtom, a je bilo danes že veliko bolje. Komaj čakam naslednje tekme naslednji teden v Falunu," je povedala Lampičeva.

Najboljše tri med članicami © Matic Klanšek Velej

Pokljuka, državno prvenstvo na razdalji

Člani, 15 km klasično
1. Miha Šimenc (TSK Logatec)
2. Janez Lampič (TSK Triglav Kranj) + 1:22,4
3. Miha Ličef (ŠD Gorje) + 1:24,0
4. Benjamin Črv (ND Rateče - Planica) + 1:46,0
5. Matej Mandeljc (ŠD Gorje) + 2:52,7

Članice, 10 km klasično
1. Anamarija Lampič (TSK Triglav Kranj)
2. Anja Mandeljc (TSK Triglav Kranj) + 1:19,0
3. Anita Klemenčič (TSK Triglav Kranj) + 1:24,9
4. Sara Jazbec (TSK Triglav Kranj) + 2:03,8
5. Neža Žerjav (ND Rateče - Planica) + 3:39,0

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov