DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Stefan Huber preprečil trojno slovensko zmago v Planici

01.02.2020

Na prvi tekmi celinskega pokala v Planici je zmagal Avstrijec Stefan Huber pred tremi Slovenci, Anžetom Semeničem, Žigo Jelarjem in Jurijem Tepešem.

Najboljši trije na prvi letošnji tekmi v Planici © SloSki

Avstrijec Stefan Huber je popolno domače zmagoslavje preprečil s 131.5 in 127.5 metri ter 252,0 točkami, v finalni seriji je na sam vrh skočil s 3. mesta po prvi seriji. Vodilni po prvi seriji, Anže Semenič je s 135 metri in 118 metri ter 250,8 točkami zasedel drugo mesto, le dve desetinki je zaostal Žiga Jelar na tretjem mestu. S 115.5 metri in 131.5 metri je zbral 250,6 točk, po prvi seriji je bil trinajsti. Pod zmagovalnim odrom je končal Jurij Tepeš s 133 in 123.5 metri ter 246,4 točkami.

Mladi Lovro Kos se je izkazal s 7. mestom, skočil je 132 in 118 metrov, zbral pa je 237,2 točk, deseterico je zaokrožil domači matador Bor Pavlovčič s 235,6 točkami. Tjaš Grilc je končal na 17. mestu, Jaka Hvala je zasedel 20. mesto, Jernej Presečnik pa je točke osvojil na 23. mestu. "Dva dobra skoka, v poskusni in prvi seriji, finalni je bil res ponesrečen. Upam, da bo jutri malce lepša tekma in to prinaša tudi novo priložnost. Čez prelet moram paziti, da takoj ne začnem leteti, ampak, da lepo "spustim smučko". To mi je danes že uspelo, jutri moram le dvakrat ponoviti na tekmi," je povedal Semenič, Jelar pa je takole pokomentiral prvo preizkušnjo pod Poncami: "S končnim rezultatom sem zadovoljen. Prva serija je bila res zelo težka, pogoji so se menjali, odbitki so zelo nihali. Mogoče včasih niso bili realni. Zbral sem se za finalno serijo, vedel sem, da dobro skačem in dal sem svoj maksimum in napadel kot se je le dalo. Jutri bi rad sestavil dva skoka, kot je bil danes v finalu. Lahko je še bolje, a lahko je tudi slabše. Moram uživati v skokih na domači skakalnici."

Slovenija znova s sedmimi skakalci med elito

Z novim lepim rezultatom je Jelar pred jutrišnjo zadnjo tekmo v tej periodi celinskega pokala Sloveniji že priskakal sedmo kvoto za tekme svetovnega pokala v naslednji periodi. Možnost za osvojitev dodatne kvote ima sicer še Semenič, preostali kvoti gresta Avstriji in Poljski.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov