Šprinterska prvaka Katja Višnar in Janez Lampič

01.02.2020

V sončni Planici so se danes za državne naslove pomerili naši tekači in tekačice na smučeh v šprintu v klasični tehniki. Naslova sta osvojila Katja Višnar in Janez Lampič.

Najboljša v državni v letošnji sezoni © SloSki

V Planici so se na enaki progi kot so potekale tekme svetovnega pokala za državne naslove v klasičnem koraku pomerili naši tekači in tekačice na smučeh, nekaj najboljših pa je nastop odpovedalo. Razpletlo se je tako, da je v ženskem finalu zanesljivo zmagala Katja Višnar, srebro je osvojila Anita Klemenčič, tretja je bila Anja Mandeljc. "Lepo je, še ena zvezdica. Vesela sem, da sem lahko prišla, da je tako organizirano, da ni tekme svetovnega pokala in da se lahko udeležimo prvenstva. To je bil dober trening za vmes, jutri je še na Pokljuki tekma na razdalji, meni je dobro priti na domače tekme," je po tretjem naslovu povedala Višnarjeva.

V moški konkurenci je ob odsotnosti Mihe Šimenca naslov osvojil Janez Lampič, drugega zaporednega v klasičnem koraku po letu 2017, srebro je osvojil Anže Gros, bronast je bil Vili Črv. "Pred kvalifikacijami sem se pripravljal kot za tekmo svetovnega pokala, nato sem šel naprej z načrtom, kjer sem v vseh izločilnih bojih skušal imeti enak tempo od štarta do cilja. Nekako mi je to uspelo, v polfinalu sem bil malo utrujen, a sem se dobro uspel sestaviti za finale," je povedal Lampič po zmagi v Planici.

Rezultati, dekleta šprint v klasičnem koraku
1. Katja Višnar
2. Anita Klemenčič
3. Anja Mandeljc
4. Nina Klemenčič
5. Sara Jazbec

Fantje šprint v klasičnem koraku
1. Janez Lampič
2. Anže Gros
3. Vili Črv
4. Miha Jan
5. Andej Jenko

Jutri bo na Pokljuki potekalo državno prvenstvo v klasičnem koraku na razdalji.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov