MSP: Planko, Klemenčičeva in Repinčeva z izjemnim izhodiščem po šprintu

31.01.2020

Po dnevu premora se je v Lenzerheideju nadaljevalo svetovno mladinsko prvenstvo v biatlonu. Odlično so v šprintu nastopili naši tekmovalci, ki so si priborili zelo dobro izhodišče pred zasledovalno tekmo.

V Lenzerheideju so bile danes odlične razmere. Foto: Sloski

Najbolj se je danes izkazal Lovro Planko, ki sta ga dva zgrešena strela v stoje stala tudi naslova mladinskega svetovnega prvaka. Planko je bil izjemno hiter v teku, bil zanesljiv v streljanju leže, nato pa sta se mu v stoje prikradli dve napaki. Po dveh kazenskih krogih je na koncu zasedel odlično 8. mesto, njegov zaostanek za zmagovalcem pa je znašal 22.6 sekunde. Zmagal je Rus Aleksej Kovalev, ki ni zgrešil nobenega strela. Dobro izhodišče si je pripravil tudi Jaša Zidar, ki je bil nezgrešljiv in zasedel 20. mesto z minuto zaostanka za zmagovalcem. Repnik Matic bo tudi nastopil na zasledovanju, saj je bil danes 27., žal pa tam ne bo Jerneja Goropečnika, ki je na 61. mestu zgolj za dve sekundi zgrešil še en nastop.

Zelo podobno uspešno je bila tudi ženska mladinska ekipa, saj se je trem dekletom uspelo uvrstiti na zasledovalno tekmo. Najboljša je bila Lena Repinc. Z zgolj enim zgrešenim strelom stoje je zasedla odlično 9. mesto, njen zaostanek za odrom za zmagovalce pa pred zasledovalno tekmo znaša dobre pol minute, kar je malenkost več od enega kazenskega kroga. Izjemen ekipni uspeh je dopolnila Živa Klemenčič, ki je na žalost morala kar trikrat v kazenski krog, a je bila vseeno odlična 12. Njen zaostanek za zmagovalko Lindo Zingerle iz Italije znaša 1:03.0. Na 41. mestu je danes zaključila Kaja Marič, ki je zgrešila 2x, na zasledovalno tekmo pa se žal ni uspelo uvrstiti Kaji Zorc, ki je bila 68.


Uradni rezultati, sprint mladinci

Uradni rezultati, sprint mladinke

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov