Naj Mekinc na tretji tekmi za svetovni pokal v snežnem parku štiriintrideseti

31.01.2020

Včeraj zvečer po našem času so bile v ameriškem Mammoth Mountainu na sporedu kvalifikacije tretje tekme za svetovni pokal deskarjev na snegu v snežnem parku v tej sezoni. V Kaliforniji je izmed slovenskih deskarjev nastopil le Naj Mekinc, ki pa mu ni uspel preboj v sobotno finale. Osvojil je 34. mesto.

MekincNaj Mekinc se iz Kalifornije seli v Kolorado. (Foto: SloSki Snowboard)

18 – letni Ljubljančan, Naj Mekinc, je v snežnem parku ˝Unbound˝ v kalifornijskem zimskošportnem središču Mammoth Mountain, ki leži na nadmorski višini krepko nad 2500 metri, v prvi kvalifikacijski skupini zasedel osemnajsto mesto, kar je zadostovalo za skupno štiriintrideseto mesto. V sobotno finale tretje letošnje ˝slopestyle˝ tekme za svetovni pokal se je uvrstilo šestnajst najboljših, po osem iz vsak skupine. Najboljšo oceno dneva (med sodniki je tudi naš sodnik Iztok Šumatić) je prejel Američan Dusty Henricksen, ki je nedavno zmagal tudi na Mladinskih olimpijskih igrah v Švici. V finalu bomo videli še štiri njegove rojake, tri Norvežane, po dva Kanadčana in Japonca ter enega deskarja iz Belgije, Nizozemske, Italije in Finske. Med dekleti (Urška Pribošič ni nastopila) je bila v kvalifikacijah najboljša domačinka Jamie Anderson. V finalu osmerice bomo poleg nje videli še dve domačinki, ter po eno predstavnico Kanade, Velike Britanije, Belgije, Nizozemske in Norveške. ˝Slopestyle˝ finale bo na sporedu v soboto (1.2.) ob 18:30 po našem času. Že danes (ob 22:00 po našem času) pa bo na sporedu finale v snežnem žlebu (half pipe), kjer pa Slovenci nismo imeli predstavnika. Tit Štante po poškodbi roke namreč še ni nared za največje napore.

˝Z Najevim nastopom in rezultatom nisem zadovoljen, saj je na uradnih trening v začetku tedna in tudi na zadnjem preizkusu parka pred samimi kvalifikacijami prikazal odlične vožnje, ki bi ga pripeljale med finaliste, ˝ nam je po kvalifikacijah, ki niso potekale v idealnih razmerah (deskarje je motilo rahlo rosenje) povedal trener Matevž Pristavec, ki se z Mekincem zdaj odpravlja na trening v Park City. ˝Na treningu se nama bo pridružil tudi Tit Štante, ki dobro okreva po poškodbi, tako da bo po vsej verjetnosti lahko nastopil že na naslednji tekmi v kanadskem Calgaryju, ˝napoveduje Pristavec.

Deskarje prostega sloga naslednja preizkušnja za svetovni pokal čaka v sredini februarja. Med 13. in 16. februarjem bosta v že omenjenem kanadskem Calgaryju na sporedu tekmi v snežnem parku in snežnem žlebu.

Zvočna izjava:
>>> Matevž Pristavec 

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov