Jure Aleš znova odličen, tokrat je bil peti

30.01.2020

Telemark smučarji in smučarke so v Samoensu opravili še z drugo tekmo v klasiku. Znova je odlično nastopil Jure Aleš, ki je bil odličen 5., Katarina Malenšek je žal odstopila.

Jure Aleš letos ni bil slabši kot sedmi.

Razmere za smučanje so bile v Franciji danes bistveno boljše kot včeraj. Zaradi boljših razmer so bili tekmivalci veliko bolj izenačeni, izstopal je znova le včerajšnji zmagovale Stefan Matter, ki j3 vse prehitel za več kot sekundo in pol. Zaostanek Aleša je za zmagovalcem znašal točno štiri sekunde in pol. "Danes so bile razmere bistveno boljše kot včeraj, le podlaga je bila še vseeno malo bolj mehka. Niso pa nastale takšne luknje. S samo vožnjo, predvsem veleslalomskim delom sem zelo zadovoljen, potem pa sem zelo narodno vzel zadnji obrat in sem izgubil veliko časa. Težko ocenim natančno koliko ga je šlo po zlu, a napake mi je zelo žal. Vse skupaj je bili dovolj za 5. mesto in s samim smučanjem sem zelo zadovoljen in z občutki naprogi, napake pa se pač dogajajo. Jutri imamo na sporedu še en sprint in za zaključek francoske turneje si želim še enega dobrega nastopa. Prepričan sem, da če bom smučal tako kot znam, potem tudi rezultat ne bo izostal," je povedal Jure Aleš. Zmagovalni oder je bil danes povsem švicarsko obarvan, saj sta družbo Matterju delala še Nicolas Michel in Bastien Dayer.

Druga naša predstavnica na tekmi Katarina Malenšek je žal odstopila, ko je po skoku, kjer so imeli težave številni, padla. Na srečo z njo ni nič hujšega in je pripravljena na nadaljne boje že jutri.


Uradni rezultati

Zvočna izjava Jure Aleš (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov