MSP: Mlajši člani deseti, članice pa sedme

29.01.2020

Pred prvim dnevom premora v Lenzerheideju sta bili na vrsti še tekmi štafet za mlajše člane in članice. Slovenski štafeti sta nastopili dobro in bili deseta in sedma.

Alex Cisar je bim najhitrejši v prvi skupini tekmovalcev. Foto: Gepa

Tako kot vse dni dosedaj v Lenzerheideju, je tudi danes uvod pripadel fantom. Slovensko strokovno vodstvo se je odločilo, da najmočnješa aduta postavi v prvi dve menjavi v štafeti. Za Slovenijo je tako tekmo odprl Alex Cisar, ki je še enkrat več potrdil svoj talent. Kljub temu, da prvo leto nastopa v kategoriji mlajših članov, se tekmovalcev na progi ni ustrašil. Zadel je vseh deset tarč in Tonija Vidmarja poslal v boj celo iz prvega mesta. Vidmar, ki je bil naš najboljši na individualni tekmi pa tokrat ni zdržal pritiska izjemnega izhodišča. V želji, da bi zadnjima dvema tekmovalcema priboril čimboljši izhodišččni položaj, je naredil preveč napak na strelišču. V streljanju leže je moral celo v kazenski krog, v stoje je uspel strelišče zapustiti z eno popravo.  V svojem zadnjem krogu je uspel prehiteti enega tekmovalca in Slovenija je po polovici tekme zasedala 8. mesto. Z odličnim nastopom se je izkazal Blaž Debeljak, ki je na strelišču moral popravljati le enkrat v leže. Hiter je bil tudi v smučini, zato se je zaostanek naših za vodilno reprezentanco Rusije zmanjšal na 1:18.9, še vedno pa so naši fantje zasedali 8. mesto. Uspešno je svoje delo upravil tudi Tilen Gregorka, ki pa je na žalost izgubil dvoboj s Švedom in Ukrajincem v svoji predaji, ter tako v cilj pritekel na 10. mestu. Zmagala je reprezentanca Rusije, ki je celo morala v kazenski krog. Sledili sta Nemčija in Francija, veliko razočaranje dneva pa so doživeli mladi Norvežani, ki so bili z dvema kazenskima krogoma na 4. mestu.

Dekleta so žal morale dvakrat v kazenski krog

Tudi pri dekletih je tekmo odlično odprla naša prva tekmovalka. Nika Vindišar je bila po prvem strelskem nastopu celo v vodstvu, svojo nalogo pa je zaključila na odličnem četrtem mestu. Žal se s streliščem v Švici še ni najbolj spoprijateljila Nina Zadravec, ki je že na individualni tekmi zgrešila 7x, tudi tokrat pa je morala po streljanju leže iti v kazenski krog. Ker so grešile tudi tekmice in ker je Nina tekla zelo hitro je Slovenija držala še vedno visoko 6. mesto.  Na progo je kot tretja šla Kaja Zorc, ki je odlično začela in v streljanju leže potrebovala samo eno popravo. Žal se ji je roka malce zatresla pri streljanju stoje in tudi Kaja je morala v kazenski krog. Tais Vozelj se je  tako na pot podala iz sedmega mesta in ga brez težav držala do konca. Žal pa je bila časovna razlika do reprezentanc pred našimi tekmovalkami prevelika, da bi Vozljeva lahko napredovala po lestvici navzgor.


Uradni rezultati, štafeta mlajši člani

Uradni rezultati, štafeta mlajše članice

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov