MSP: Štafeti zaključili tik za zmagovalnim odrom

28.01.2020

Že lani so slovenski biatlonci navduševali na mladinskem svetovnem prvenstvu, letos pa se odlično delo z mladimi le še potrjuje. V mladinski kategoriji imamo odlično tako žensko kot moško ekipo, ki sta danes v Lenzerheideju zasedli nehvaležno četrto mesto.

Slovnski štafeti sta nastopili odlično. Foto: Sloski

Prihodnost biatlona je v Sloveniji očitno svetla, če bo le uspelo tekmovalcem in tekmovalka izjemne nastope iz mladinskih kategorij prenesti v člansko. Že na individualni tekmi so naši prikazali odličen ekipni nastop, vse skupaj pa so prinesli tudi na štafetno tekmo. Pri mladincih so na 3x 7.5-kilometrski preizkušnji nastopili Matic Repnik, Jernej Goropečnik in Lovro Planko. Repnik, ki je nastopil prvi, se je znova izkazal za zanesljivega strelca. V leže je zadel vseh pet tarč, v stoje pa je moral dvakrat popravljati, Goropečnika pa je v ogenj poslal iz 6. mesta. Goropečnik je sicer na obeh streljanjih moral popravljati dvakrat, a veliko ni izgubil, saj je predal kot osmi. Kot najboljši posameznik se je izkazal Planko, ki je kljub dvema popravama v streljanju leže prehitel številne tekmece, a višje od 4. mesta ni zmogel. Zmagala je štafeta Norveške.

Dekleta še bližje stopničkam

Izjemno je žensko štafeto začela Lena Repinc, ki je imela na strelišču samo eno popravo stoje, predala pa je na izvrstnem drugem mestu, z le 10 sekundami zaostanka za po prvi predaji vodilno Italijanko. Tudi nastop Kaje Marič je bil izvrsten. Odlično je držala priključek z najhitrejšimi, žal je morala popravljati trikrat in Živa Klemenčič je šla na pot iz 4. mesta in 34 sekundami zaostanka za Norvežanko. Zaostanek za stopničkami je znašal 10 sekund, a povsem skupaj z našo tekmovalko je v boj šla tudi Nemka. Klemenčičeva in Nemka sta uspeli prehiteti Francozinjo, ki je bila pred zadnjo predajo na tretjem mestu, žal pa je bila Nemka močnejša od naše tekmovalke in Slovenija je končala na četrtem mestu. Boj za zlato so dobile Norvežanke, ki so ugnale Italijanke.


Uradni rezultati, štafeta mladinci

Uradni rezultati, štafeta mladinke

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov