Jernej Glavan osmi na FIS paralelnem slalomu v avstrijskem Gosau

27.01.2020

Gosau, manjše avstrijsko zimskošportno središče, ki leži v regiji Salzkammergut je pretekli vikend (25. in 26.1) gostilo dva FIS paralelna slaloma na katerih je nastopil tudi naš B reprezentant Jernej Glavan. 20 – letni Celjan se je na prvem, v soboto, izkazal z osmim mestom, na drugem, v nedeljo, pa je, potem ko je povozil količek, odstopil in ostal brez uvrstitve. Glavan se bo zdaj posvetil treningu, drugi februarski vikend (8. in 9.2) pa bo znova med vratci, saj ga v švicarskem Lenzerheidu čakata dva paralelna slaloma za evropski pokal.

 Glavan
Jernej Glavan je že osredotočen na tekmi evropskega pokala v Lenzerheideju. (Foto: Miha Matavž) 

Glavan pred novimi preizkušnjami evropskega pokala v dobri formi

Jernej Glavan, katerega glavni cilji te sezone so vezani na evropski pokal, si je v kvalifikacijah sobotnega FIS paralelnega slaloma  v avstrijskem Gosau prideskal osmo mesto. V osmini finala je tako nastopil proti deveto uvrščenemu kvalifikantu, Japoncu Ryusukeju Shinohareju. Celjan je dvoboj proti Azijcu dobil, v drugem duelu dneva (četrtfinale) pa ga je ugnal najhitrejši kvalifikant, Avstrijec Dominik Burgstaller. Glavan je tako zasedel končno osmo mesto. ˝Tudi proti Dominiku sem bil dobro na poti, v strmejšem delu sem ga že skoraj ujel, ni veliko manjkalo do uvrstitve v polfinale. Vseeno sem s sobotnimi kvalifikacijami in finalnima vožnjama ter uvrstitvijo zadovoljen,  ˝ nam je povedal Glavan. Zmagal je Poljak Michal Nowaczyk, ki je v velikem finalu ugnal Nemca Yannika Angenenda. Tretji je bil Burgstaller, Glavanov četrtfinalni nasprotnik. Drugi tekmovalni dan se našemu B reprezentantu ni izšlo po željah in načrtih, saj je že v prvi vožnji povozil količek in tako ostal brez uvrstitve. Zmagal je Nemec Angenend pred Švicarjem Gianom Casanovo in sobotnim zmagovalcem Nowaczykom. ˝Tudi v nedeljo sem samozavestno  napadel strmino, a žal povozil že peti količek tako da sem ostal brez uvrstitve. Zdaj sledi nekaj malega počitka, potem pa nov sklop snežnih treningov. Že 8. in 9. februarja me namreč čakata nova paralelna slaloma za evropski pokal v švicarskem Lenzerheidu. Tam bom znova napadal finale, ˝napoveduje Glavan, ki je na uvodnih tekmah sezone evropskega pokala v Hochfügnu osvojil 11. in 20. mesto.

Žan Košir je v nedeljo navijal za veterane

Medtem ko so v Gosau nove FIS točke lovili večinoma deskarji in deskarke, ki so v poznih najstniških oziroma zgodnjih dvajsetih letih pa smo v italijanskem Piancavallu včeraj na ekipni tekmi svetovnega pokala, tako kot prvi tekmovalni dan, v glavnih vlogah znova videli tudi izkušene veterane. Tretje mesto sta  osvojila Avstrijca Claudia Riegler (46 let) in Andreas Prommeger (39 let), druga sta bila domačina Nadya Ochner in Daniele Bagozza, zmagala pa sta Nemca Ramona Theresia Hofmeister in Stefan Baumesister. Slovenske mešane dvojice na tekmi ni bilo, konkurente so tokrat spremljali pred malimi zasloni. ˝Seveda sem spremljal tekmo, moje simpatije so bile na strani starejših deskarjev, ki s(m)o tehnično še vedno korak pred ˝mladino˝,  ki pa deska zelo agresivno in na moč. Ampak izkušnje so v deskanju zelo pomembne, to sta včeraj dokazala Rieglerjeva in Prommeger. Slednji tako kot Roland Fischnaller (oba bosta letos dopolnila 40 let) tudi v soboto, na posamični tekmi. Dejstvo, da je moja generacija (in tudi starejši) še v igri za najvišja mesta me ne preseneča,˝o pomenu tehnike in izkušenj v alpskem deskanju pravi naš najstarejši reprezentant Žan Košir, ki smo ga ujeli na ponedeljkovem regeneracijskem deskanju na avstrijskih Mokrinah. Koširja in druščino naslednji tekmi svetovnega pokala čakata 13. in 14. februarja v avstrijskem Lackenhofu. Na tekmah, ki bi po prvotnem programu morali biti na sporedu že takoj po novem letu se bodo pomerili v posamičnem in ekipnem paralelnem veleslalomu.

PiancavalloNajboljši na ekipnem paralelnem slalomu v Piancavallu. (Foto: Alessandra De Rossa & Ferdi Terrazzani, FIS Snowboard)

Rezultati – Gosau
Rezultati – Piancavallo (ekipna tekma)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov