MSP: Toni Vidmar med deseterico pri mlajših članih

27.01.2020

Drugi dan tekmovanja na MSP-ju v Lenzerheideju so na vrsto prišli mlajši člani in mlajše članice, ki so prav tako nastopili na individualni tekmi. Najvišje izmed Slovencev je posegel Toni Vidmar, ki je bil odličen deveti.

Toni Vidmar je odlično otvoril nastope na MSP-ju v Lenzerheideju v Švici. Foto: Sloski

Tudi danes so prednost na progi dobili fantje, ki so se v boj za medalje na 15-kilometrski preizkušnji podali ob 11:00 uri.  Odlično sta v kategoriji mlajših članov, kjer bosta nastopala še dve leti, nastopila Toni Vidmar in Alex Cisar. Toni Vidmar je na današnji tekmi zgrešil dve tarči. Po enkrat je bil nenatančen na drugem in tretjem strelskem postanku, ter tako pridobil časovni pribitek za zgrešene strele. Vimdarjev zaostanek za zmagovalcem Maxom Barchewitzom iz Nemčije, ki je zadel vseh 20 strelov, pa je na koncu znašal 1:32. Zelo dobro je nastopil tudi Cisar, ki pa so ga od še višjih mest ločili trije zgrešeni streli. Tudi on je bil nenatančen na drugem in tretjem strelskem postanku, na slednjem je zgrešil celo dva strela. To je na koncu zadoščalo za 16. mesto, zaostanek pa je znašal 1.52.8. Dobro sta se danes borila tudi Blaž Debeljak in Tilen Gregorka, ki sta zaključila na 40. in 70. mestu.

Tudi Vindišarjeva med dvajseterico

Ob 14:00 uri so se na 12.5-kilometrsko progo začele podajati še mlajše članice. Slovenci smo imeli v ognju tri železa, najbolj pa se je izkazala Nika Vindišar, ki je zabeležila novo uvrstitev med najboljših 20 za Slovenijo, bila je 19. Vindišarjeva je danes zadela 16 tarč, prav na vsakem postanku je namreč ena tarča ostala nepokrita. Za zmagovalko Anastasijo Kaliulino iz Rusije, ki je bila nezgrešljiva, je zaostala 3:32.2. Odlično je bila do zadnjega strelskega nastopa na poti Tais Vozelj, ki je sprva zadela 15 strelov, na zadnjem postanku pa 3x ustrelila mimo. Na koncu je to zadoščalo za 42. mesto. Žal je imela še več težav na strelišču Nina Zadravec, ki je svoj prvi nastop na letošnjem prvenstvu zaključila na 50. mestu.


Uradni rezultati, mlajši člani

Uradni rezultato, mlajše članice

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov