MSP: Super ekipni dosežek mladincev in mladink na individualni tekmi

26.01.2020

V švicarskem Lenzerheideju se je z individualno tekmo mladincev in mladink začelo mladinsko svetovno prvenstvo v biatlonu. Uvodni dan tekmovanja so naši biatlonci zabeležili kar 7 uvrstitev med najboljših 25.

Naši mladinci in mladinke so nastopili izvrstno, manjkala je le pika na i. Foto: Sloski

Utvoritvena tekma je pripadla mladincem, ki tekmovali na 12.5 kilometrov dolgi progi. Z izjemno natančnim streljanjem se je izmed naše četverice najbolj izkazal Matic Repnik, ki je bil samo z enim zgrešenim strelon na odličnem 11. mestu. Izjemno hiter pa je bil v smučini Lovro Planko, ki je na žalost zgrešil 5 tarč, a je bilo to vseeno dovolj za visoko 15. mesto, njegov zaostanek na koncu pa je znašal 2:16.2 za današnjim zmagovalcem Martinom Nevlandom iz Norveške, ki je zgrešil trikrat. Dober ekipni nastop je potrdil Gašper Goropečnik na 23. mestu. Gašper je bil nenatančen dvakrat. Takoj za najboljšimi 40 pa je končal Jaša Zidar, ki je zgrešil 4 strele.

Še boljši ekipni uspeh je nato uspel mladinkam, saj so se naša štiri dekleta na 10-kilometrski tekmi razvrstila od 16 do 22 mesta. Naša dekletea so bila vsa zelo hitra v teku, za najvišja mesta pa so zgrešile kakšen strel preveč. 16. je bila danes Lena Repinc, ki je zgrešila 4x, 18. je bila Kaja Marič z tremi zgrešenimi streli. Prav tako je na 21. mestu trikrat zgrešila Kaja Zorc, Živa Klemenčič pa je bila 22. in je zgrešila štiri strele. Mladinska svetovna prvakinja je postala Švicarka Lea Meier.


Lenzerheide, uradni rezultati, mladinci

Lenzerheide, uradni rezultati, mladinke

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov