Jure Aleš na drugem sprintu sedmi

25.01.2020

Jure Aleš je tudi na drugi tekmi v sezoni nastopil odlično, žal pa so ga napake v drugi vožnji stale novih stopničk ali celo zmage. Znova je bil najboljši Bastien Dayer iz Švice.

Jure Aleš je bil oba dneva v Franciji v boju za zmago. Foto: Agencija Zoom

Jure Aleš se je poln samozavesti po odličnem včerajšnjem nastopu lotil tudi današnje tekme. Po zelo dobro odpeljanem prvem teku, ko je bil na izvrstnem drugem mestu, je na drugi vožnji napadel zmago, a ga je večja napaka v spodnjem delu proge potisnila na končno sedmo mesto. "Prva vožnja mi je dobro uspela, a sem se zavedal da imam še nekaj rezerv predvsem v spodnjem delu in v drugi vožnji sem si želel tudi napasti zmago. S tako mentaliteto sem se podal na progo in nekoliko več tvegal, bil sem dobro na poti, potem pa sem 3 vrata pred obratom izgubil oporo na smuči. Prejel sem 4 kazenske sekunde in napaka mi je tudi tako vzela veliko časa in to je bilo dovolj za 7. mesto. Veseli me, da sem na obeh tekmah pokazal, da sem sposoben se boriti za zmago, danes se ni izšlo, ampak tako to je. Naprej grem z dvignjeno glavo, čakata me dve tekmi v klasiku in paralelni veleslalom, tako da bom tudi tam poizkušal pokazati dobre vožnje," je po današnji tekmi povedal Aleš.

Na drugi tekmi v Franciji je za eno mesto iz včerajšnje tekme popravila tudi Katarina Malenšek, ki je bila danes 18. Pri moških je tako kot včeraj slavil Bastien Dayer, družbo na odru za zmagovalce pa sta mu delala še dva rojaka Stefan Matter in Nicolas Michel.


Uradni rezultati

Zvočna izjava Jure Aleš (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov