Flisar grdo padel v prvi vožnji

25.01.2020

Filipu Flisarju v letošnji sezoni žal nič ne gre po načrtih. Po številnih izpadih v četrfinalu, je tokrat po hudem padcu tekmovanje zaključil že v prvi vožnji.

Filip Flisar je v zraku izgubil ravnotežje in sledil je hud padec. Foto: Gepa

Filip Flisar se je v izjemno izenačeni konkurenci s težavo prebil na današnjo tekmo v Idre Fjällu na Švedskem. Danes je bil odločen, da časi kvalifikacij nimajo velikega pomena v bojih, ko so na progi štirje tekmovalci. Flisar je bil na sporedu v zadnji osmi skupini, ob njem pa so na štartu stali Viktor Andersson iz Švedske, Oliver Davies iz Velike Britanije in Francoz Morgan Guipponi. Na dolgi progi na Švedskem je Flisar že večkrat poudaril, da ni pametno se takoj postaviti v ospredje, zato je tudi danes iz štarta šel malo zadržano. Nato pa je hitro pridobil veliko hitrost in prehitel dva tekmovalca in bil na drugem mestu. Pred ostrim levim ovinkom so se tekmovalci kratkih valov lotili vsak nekoliko drugače, nekateri so jih prevozili, drugi preskočili. Prav nerodno se je pri preskoku uštel Francoz, ki je nato grdo zapeljal na smuči našega tekmovalca, ga vrgel iz ravnotežja in sledil je padec Flisarja. Naš smučar je bil nato prepeljan v bolnišnico.

Prvo tekmo na Švedskem je na koncu dobil Švicar Ryan Regez, ki je bil v velikem finalu hitrejši od Brady Lemana iz Kanade. Tretji je bil Francois Place iz Francije. Fliar je na koncu zasedel 31. mesto.


uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov