Tekmo presenečenj dobila Francoza, naša dvojica na 24. mestu

25.01.2020

Sobotni spored na Pokljuki se je pričel s tekmo posameznih mešanih štafet. Slovenske barve sta zastopala Rok Tršan in povratnica v elito Urška Poje, ki sta končala na 24. mestu. Zelo zanimivo tekmo s številnimi presenečenji sta dobila Francoza.

Rok Tršan je v ogenj poslal Urško Poje. Foto: Aneže Kacin

Na Pokljuki so gledalci lahko še enkrat več uživali v izvrstnem vremenu in zanimivih bojih. Današnje malce toplejše vreme pa je malce nagajal tekmovalcem in tekmovalkem, saj je zaradi počasnejšega snega proga bila še bolj zahtevna kot sicer. Tekmo mešanih dvojic je za Slovenijo začel Rok Tršan, ki se je v svoji prvi izmenjavi dobro držal z najboljšimi. Na prvem strelskem postanku je sicer moral popravljati dvakrat, kar mu je vzelo nekaj časa, ki pa ga je nato znova pridobil, saj je v drugo zadel vse tarče v prvem poizkusu. Zaostanek po drugem strelskem postanku je znašal 32.7 sekun za takrat vodilnim Ukrajincem. Sledil je prvi nastop povratnice v svetovni pokal Urške Poje, ki pa pred tekmami na Pokljuki še ni bila v polnem trenažnem programu, zato je bil danes zanjo bolj pomemben ponovni stik z biatlonsko karavano, kot dober nastop, saj froma še ni prava. Pojetova je pokazala, da med odsotnostjo ni pozabila streljati, na progi pa jo čaka še veliko dela za povratek. V svoji prvi izmeni je morala popravljati le dvakrat v streljanju stoje, a zaostanek se je povečal na 1:43.2, Slovenca pa sta na polovici zasedala 21. mesto. V osrepdju sta na čelu že bila končna zmagovalca Francoza. Tršan je v svoji drugi izmenjavi poskušal nadoknaditi, kar je nadoknaditi dalo, a zaradi dveh poprav (na obeh postankih je popravljal enkrat) višje od 19. mesta ni mogel. Njegov zaostanek pa je tako znašal 2:15, za sedaj vodilno dvojice iz Norveške. "V januarju smo imeli veliko tekem, tako da je že močno prisotna utrujenost. Danes sem dal od sebe vse, kar sem še imel v nogah, probal sem streljati kar se da hitro, zato je tudi prišlo do nekaterih napak, ki jih drugače ne bi bilo. Danes je zunaj precej bolj toplo, kar je upočasnilo sneg in je bilo na progi še nekoliko težje. Zaradi drugačnega snega so bile danes tudi smuči povsem druge, na koncu pa je to pomenilo nič kaj dober rezultat za naju z Urško," je po svojem nastopu na Pokljuki dejal Tršan za RTV SLO 2. Svoje delo je drugič morala opraviti še Pojetova, ki se ji je na progi že močno poznala utrujenost, a iz sebe je iztisnila vse atome moči ter z vnovičnima dvema popravama na cilj pritekla na 24. mestu.

Tekma pa je bila zelo zanimiva za tekmovalce, ki si želijo tesnih dvobojev, reprezentance so se v ospredju ves čas menjavale v vodstvu, končni rezultat pa je postregel tudi s številnimi presenečenji. Po zaslugi odlične Anais Bescond je slavila francoska dvojica v kateri je nastopal še Emilien Jacquelin. "Danes so bili na Pokljuki drugačni pogoji kot prejšnje dni. Na nastrelitvi je bilo povsem mirno, v času tekmovanja pa je malenkost pihal veter iz ene in nato druge strani. Ves čas sem bil osredotočen na progo in streljanje, za zmago pa se moram zahvaliti sotekmovalki Aneis, ki je bila danes izvrstna," je povedal navdušeni Jacquelin po koncu tekme. Veliko presenečenje najdemo na drugem mestu, ki je pripadel dvojici Rene Zahkna in Regina Oja iz Estonije. Dvojica je bila danes najbolj natančna na strelišču, saj je potrebovala zgolj 3 poprave na celi tekmi. Rahlo presenečenje pa je tudi tretje mesto za tekmovalca iz Avstrije. Za severne sosede sta tekmovala Simon Eder in Lisa Theresa Hauser.


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov