Zmaga za Denise Herrmann, naši sta ostali brez točk

24.01.2020

Še en prekrasen dan na Pokljuki, ki se prikazuje v izjemni kolisi. Proge so pripravljene odlično in samo veselimo se lahko drugega leta, ko bo na Rudnem polju na sporedu svetovno prvensto. Na današnji 15-kilometrski preizkušnji pa je na Pokljuki najbolj uživala Nemka Denise Herrmann, ki je ugnala vso konkurenco. Naši Lea Einfalt in Polona Klemenčič sta preveč grešili na strelišču.

Polona Klemenčič je žal zgrešila 7x Foto: Anže Kacin

Individualna tekma je najdaljša preizkušnja v karavani biatlona in strelsko najbolj zahtevna. Prav streljanje pa je tisto, ki v formi naših dveh najboljših tekmovalk najbolj niha. Žal danes nista imela svojega najbolj natančnega dne in nista bili konkurenčni za prve točke v svetovnem pokalu. Že pred tekmo je trenerka Andreja Mali povedala, da ne smemo zameriti našim tekmovalkam in od njih pričakovati preveč. Kot je dejala so punce zelo talentirane in napredujejo iz leta v leto, treba pa jim je dati čas in čim več priložnosti, ob morebitnem slabem rezultatu pa jih je treba vzpodbuditi in to si naši dve punci zaslužita danes. Dali sta vse od sebe in želeli sta si ustreliti kar se da dobro, a žal v tako močni konkurenci se vsaka napaka močno kaznuje. Polona Klemenčič je sicer prvi strelski anstop na zahtevni progi opravila odlično, zadela je 5 tarč, potem pa je sledilo prvo streljanje stoje, ki ji v letošnji sezoni dela precej težav. Tudi danes je Polona na prvem streljanju stoje zgrešila trikrat in tri kazensek minute so pomenile konec upanja na rezultat kariere. Tudi druga polovica tekme se ni odvila po okusu Polone, ki je na vsakem strelskem postanku pridelala še dve minuti pribitka, ob koncu je tako imela kar 7 kazenskih minut, to pa je bilo dovolj za 87. mesto med 99 uvrščenimi tekmovalkami. "Zelo hudo mi je, da sem danes streljala tako slabo. V stoje imam letos velikokrat težave, danes pa mi ni šlo niti leže. Zelo sem si želela dobro nastopiti na Pokljuki in mi je žal tega nastopa. Tekaško sem se sicer počutila dobro, morda sem pričela malce pre hitro in me je v zadnjem krogu zmanjkalo. Ta najdaljša preizkušnja je na sporedu zelo malokrat in je težje porazdeliti moči, upam, da bom z leti pridobila več izkušenj," je po tekmi povedala vidno razočarana Klemenčičeva.

11 mest višje od svoje reprezentančne kolegice je bila uvrščena Lea Einfalt, ki pa je imela predvsem ponesrečen uvod v tekmo. Einfaltova je tako že na polovici proge imela kar 5 kazenskih minut, saj je na prvem strelskem postanku zgrešila 3x, na drugem pa 2x. Po zapravljeni priložnosti se je Einfaltova sprostila in zgrešila zgolj še nekrat na zadnjem postanku, kar je na koncu zadoščalo za 76. mesto. Puncama vsekakor ne gre očitati borbe, saj sta dali vse od sebe, pri obema je bilo videti veliko želje in zagotovo bo prišel čas, ko se bo tudi njima vse sestavilo tudi na strelišču. Einfaltova pa je o svojem nastopu povedala: "Tekaško se letos res počutim zelo dobro, ampak biatlon je velik del tudi streljanje. V letošnji sezoni sem sicer napredovala ampak potrebovala bom še veliko vaje. Letos mi žal še ni uspelo prenest dobrih strelskih rezultatov iz treningov na tekme, a ni zastonj kar pravijo, da pri streljanju veliko igrajo izkušnje. Ker sem šele drugo leto biatlonka moja strelska forma zelo niha. Čeprav je Pokljuka skoraj naš drugi dom, tokrat nismo izkoristili prednost domačega terena, zato pa upam, da ga bomo drugo leto, ko je tu svetovno prvenstvo in bomo takrat poravnali neporavnane račune z domačo progo. Seveda pa si dobrega nastopa želim že jutri, velikokrat se namreč zgodi, da ko greš na tekmo malo z jezo, da potem tarče bolj padajo in želim si, da bi bilo tako tudi jutri".

Lea Einfalt Foto: Anže Kacin

Velike zmage se je na Pokljuki razveselila nekdanja smučarska tekačica Denise Herrmann, ki je zadela vseh 20 strelov in ugnala vso konkurenco. Druga je bila letos izjemna Švedinja Hanna Oeberg, ki je imela minuto pribitka, a je veliko nadoknadila v teku, zaostala je 59 sekund. Anais Bescond iz Francije pa je brez zgrešenega strela stopila na najnižjo stopničko.


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov