Jure Aleš za uvod na drugem mestu!

24.01.2020

Izjemen uvod v sezono za Jureta Aleša, ki je na sprintu v Pralognan a Vanoiseju zaostal zgolj za Bastienom Dayerjem iz Švice. Katarina Malenšek je bila 19.

Jure Aleš se je izkazal že na prvi tekmi sezone in zasedel odlično drugo mesto. Katarina Malenšek je bila na uvodu 19.  Foto. Sloski

Jure Aleš je potrdil besede trenerja in vodje reprezentance v telemark smučanju Franca Horvatička, ki je zatrjeval, da je Aleš odlično pripravljen na novo sezono. Aleš je že na uvodni tekmi stopil na oder za zmagovalce in si prismučal odlično drugo mesto v sprintu. "Zelo dobro je, da sem že takoj na začetku dobil potrditev, da sem dobro pripravljen. Že na treningih se mi je zdelo, da sem hiter in da sem napredoval med sezono, sedaj pa sem potrditev dobil tudi na tekmi," so bile prve besede veselega Jureta Aleša po koncu današnje tekme, ki pa jo je opisal takole: "V prvi vožnji sem bil edini, ki sem skočil dovolj daleč, a sem imel zaradi tega veliko težal, da sem ostal na progi. Vsi tekmovalci so na skoku dobili tri kazenske sekunde, jaz samo eno za pristanek, a sem jo morda odnesel slabše kot drugi, ob tem pa sem dobil tudi tri kazenske sekunde na progi. Po prvi vožnji sem bil an 6. mestu, a zaostanek za stopničkami je bil pol sekunde in rekel sem si, da lahko napadem. V drugi vožnji sem odpeljal brez napake, nisem prejel nobene kazenske sekunde in sem zadovoljen z rezultatom. Želim si, da bi celo sezono nadaljeval kot sem začel," je še povedal Aleš. Edini, ki je bil danes močnejši od našega šampijona je bil Švicar Bastien Dayer, ki je Aleša prehitel za 2.84 sekunde. Na najnižjo stopničko je stopil Noe Claye iz Francije, ki je za Alešom zaostal 8 stotink sekunde.

V Franciji nastopa tudi Katarina Malenšek, ki je prvo tekmo po povratku v reprezentanco končala na 19. mestu med 20 uvrščenimi tekmovalkami. Tudi pri dekletih je po zaslugi Amelie Wenger-Reymond odšla v Švico. Druga je bila Nemka Johanna Holzmann, tretja pa še ena Švicarka Beatrice Zimmermann.


Uradni rezultati

Zvočna izjava Jure Aleš (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov