Flisar uspešen v kvalifikacijah za sobotno tekmo, na nedeljski žal ne bo nastopil

24.01.2020

S kvalifikacijami v Idre Fjällu na Švedskem se je nadaljevala sezona svetovnega pokala v smučarskem krosu. V izjemno izenačenih kvalifikacijah se je naš predstavnik Filip Flisar uspel uvrstiti na jutrišnjo tekmo, žal pa mu je spodletleo v vožnji za nedeljsko tekmo.

Filip Flisar v prvi vožnji dneva ni imel sreče s stotinkami. Foto: Gepa

Organizatorji so malce spremenili program tekmovanja in so obe vožnji kvalifikacij izpeljali danes, čeprav bi po prvotnem programu ena morala biti izpeljana že včeraj. Tekmovalci so se danes najprej spopadli v vožnji, ki je štela kot kvalifikacijska za nedeljsko tekmo. Na štartu kvalifikacij je bilo 48 tekmovalcev, razlike med njimi na več kot minuto in deset sekund dolgi progi pa so bile zelo majhne. Flisar je v prvi vožnji za zmagovalcem Kevinom Druryjem iz Kanade zaostal zgolj 2.46 sekunde, a to je zadoščalo zgolj za 46. mesto in Flisar se je moral posloviti od nedeljske tekme.

Po končani prvi vožnji so imeli tekmovalci takoj na sporedu še eno in tokrat je bil Flisar bol uspešen. Tudi v tej vožnji so bili tekmovalci med seboj zelo izenačeni, Flisarjev zaostanek 2.20 pa je zadostoval za 31. mesto, tako da se je kot predzadnji uvrstil na tekmovanje. V drugi vožnji je bil najhitrejši Nemec Niklas Bachsleitner.


uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov