Takaška reprezentanca sproščeno na tekme v Oberstdorf

22.01.2020

V prostorih zlatega sponzorja nordijskih disciplin Slovenije, podjetja Telemach d.o.o., so o vtisih o dosedanjem delu sezone spregovorili naši najboljši nordijski smučarji.

Ljubo Jasnič, predsednik Zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

V drugi polovici zimske sezone bi vsem rad zaželel srečo, da bi se rezultati z minulega vikenda prenesli naprej, vse do Planice. To je naša želja. V vodstvu podpiramo stroko in tekmovalke ter tekmovalce, da to tudi dosežejo. Veselo in sončno želim vsem, tako kot se zna v kamero posmejati tudi Anamarija Lampič.

Nejc Brodar, glavni trener slovenske reprezentance v teku na smučeh

Uspehe nekako moraš pustiti za sabo, čakajo nas nove preizkušnje. Že ta konec tedna v Oberstdorfu. Je pa to lepa popotnica, prisotna je sproščenost in hkrati je to potrditev, da se dela dobro in le želim si, da to tudi ostane do konca letošnje sezone. V Oberstdorf potujejo Anamarija Lampič, Vesna Fabjan, Katja Višnar, Miha Šimenc, Janez Lampič in Luka Markun.

Anamarija Lampič

Počutim se zelo dobro. Logično, da so uspehi velika motivacija za naprej. Ostajam sproščena, želim se imeti dobro na treningih in to prenesti na tekme. Komaj čakam Oberstdorf, kjer bo naslednje leto svetovno prvenstvo. Upam, da tudi tu naredim čimboljši rezultat.

Miha Šimenc

Od stopničk sem daleč in ne. Čaka me še en preskok v finale. V polfinalu moram prikazati dobro borbo. Še kar nekaj je potrebno narediti, a če bo šlo tako kot do zdaj, po korakih, mislim, da mi bo uspelo.

Janez Lampič

Upam, da čim prej ujamem ali prehitim Miho. V Oberstdorfu želim poiskati pravo formo.

Vesna Fabjan

Poskušam ugotoviti, kaj mi manjka. Po novoletni turneji sem obležala. Do Dresdna sem naredila le dva treninga na smučkah. Zdaj sem bila na pripravah v Planici. Delala sem klasiko, ki je nimam preveč rada, a to je edina pot. Vem, da vrhunskih rezultatov nihče ne pričakuje, zato grem lahko sproščeno na tekmo. Rezultati ekipe pa so dobra popotnica za vse, za celo panogo. Napredujemo in naj bo tako še naprej! pokazali tega. Pogovorili smo se in verjamem, da bo šlo spet bolje.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov