MOI: Za konec iger v Lozani 5. mesto mešane nordijske ekipe

22.01.2020

V Lozani so se danes končale 3. zimske olimpijske igre mladih, na zadnji preizkušnji mešanih ekip nordijskih disciplin je Slovenija zasedla 5. mesto.

Valle de Joux © SloSki

Mladinske olimpijske igre so priložnost tudi za preizkušanje novih disciplin in ena izmed takšnih je bila tudi današnja mešana ekipna tekma nordijskih disciplin. Najprej so na skakalnici svoje delo opravili nordijska kombinatorka, nordijski kombinatorec ter smučarka skakalka in smučar skakalec, nato so v teku svoje dodali še oba kombinatorca ter tekač in tekačica na smučeh. Slovenijo so zastopali Ema Volavšek, Matic Hladnik, Lara Logar, Jernej Presečnik, Klara Mali in Anže Gros.

Po skakalnem delu peizkušnje so bili naši na petem mestu, kjer so tudi končali tekmo, dobri dve minuti in pol za zmagovalno ekipi iz Norveške. Druga je bila Avstrija, obračun za bron je s Francijo dobila Italija.

Na igrah je Slovenija skupno osvojila štiri medalje, tudi smučarski skakalec Mark Hafnar, ki je osvojil srebrno odličje. Pod najboljši tekaški dosežek je podpisan Anže Gros s petim mestom v šprintu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov