Lauberhorn Feuzu, izmed slovenske smukaške četverice najbližje točkam Čater in Kosi

18.01.2020

Zmagovalec smuka v Wengnu je domačin Beat Feuz, ki se je s tem zavihtel tudi na vrh vskupnem seštevku kraljevske discipline. Drugi je bil Italijan Dominik Paris, tretji pa Nemec Thomas Dressen. Slovenci so po včerajšnjem uspehu danes ostali brez točk. Še najbolj sta se trideseterici približala včerajšnji slovenski junak dneva Martin Čater (34. mesto) in Klemen Kosi (36. mesto). Boštjan Kline je na švicarski klasiki zasedel 43. mesto, še tri mesta nižje pa je končal Miha Hrobat (46. mesto). Jutri bo v Wengnu še slalom s Štefanom Hadalinom in Žanom Kranjcem.

KosiKlemen Kosi je na smuku nove točke zgrešil zgolj za nekaj stotink. (Foto: Gepa)

Ker je v Wengnu v noči s petka na soboto snežilo so organizatorji štart smuka prestavili nižje, na mesto, kjer so štartali na petkovem prvem delu kombinacijske preizkušnje. Prvouvrščeni Beat Feuz (v Wengnu je zmagal že tretjič!) je še petič v tej sezoni stopil na zmagovalni oder, prevzel je tudi vodstvo v skupnem seštevku discipline. Njegov sledilec, junak Bormia, Italijan Dominik Paris (2. mesto) je zaostal 29 stotink sekunde. Tretje mesto je osvojil Nemec Thomas Dressen, brez stopničk pa je na četrtem mestu ostal včerajšnji zmagovalec Mattias Mayer (Avstrija).

Slovenska četverica se v Kitzbühel (naslednji konec tedna bo tam superveleslalom, smuk in slalom) torej odpravlja brez novih smukaških točk. Martin Čater (34. mesto) je trideseterico zgrešil za pičlih sedem stotink sekunde, Klemen Kosi (36. mesto) pa za enajst stotink sekunde. ˝Smučal sem prepočasi. Morda je bila želja prevelika. S trenerji bomo opravili temeljito analizo, potem pa se bomo osredotočili na naslednjo preizkušnjo, ki nas čaka naslednji konec tedna, ˝ je po tekmi povedal Čater. ˝Ker ni novih točk, seveda nisem zadovoljen. Do zadnjega vmesnega časa sem bil blizu, ciljni S pa sem odpeljal preveč na okroglo, tam se izgubil te stotinke in točke, ˝ pa pravi Kosi, ki že razmišlja o najtežjem smuku na svetu. ˝V Kitzbühlu bom napadel, od štarta do cilja, brez taktiziranja. Seveda to ni lahko, ampak se bom maksimalno potrudil, ˝ še dodaja Kosi. Boštjan Kline (43. mesto), ki mu letos ne gre po načrtih, je za zmagovalcem zaostal dve sekundi in pol, Miha Hrobat (46. mesto) pa še dodatnih sedem stotink sekunde.

˝Pričakovanja so bila višja. Za skrajšano verzijo  tega smuka je bilo napak preveč. Glede na to, da je bil na progi novozapadli sneg, je bila idealna linija še kako pomembna. Vsak odklon je rezultiral v izgubi hitrosti. Nobeden od naših fantov ključnih delov žal ni odpeljala optimalno, tako kot včeraj Martin, posledično so rezultati slabši. So bili pa vsi na nekaterih odsekih in pa uradnih treningih konkurenčni. Tako da, ko odpravimo napake in sestavimo smuke v celoto, se bo tudi rezultatska krivulja dvignila. Kitzbühel? Tja odhajamo v začetku naslednjega tedna, natrpan program se prične v sredo. Po podatkih, ki jih imam na voljo v tem trenutku je ta proga dobro pripravljena, obetavna pa je tudi vremenska napoved, ˝ pa je Wengen pred odhodom v Kitzbühel ocenil trener Grega Koštomaj.  

Zvočne izjave:
>>> Grega Koštomaj
>>> Martin Čater
>>> Klemen Kosi

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov