Meta Hrovat šesta v Sestrieresu!

18.01.2020

Meta Hrovat je s šestim mestom na veleslalomu v italijanskem Sestrieresu dosegla svojo najvišjo letošnjo uvrstitev v tej disciplini in je po dveh razočaranjih znova odlično razpoložena. Zmago sta si razdelili Italijanka Federica Brignone in Slovakinja Petra Vlhova. Tretje mesto je, s samo stotinko zaostanka, pripadlo Američanki Mikaeli Shiffrin. Nove točke svetovnega pokala sta osvojili tudi Tina Robnik (15.) in Ana Bucik (24. mesto). Maruša Ferk je tekmo končala že po prvi vožnji (52. mesto). Jutri bo v Sestrieresu na sporedu še paralelni veleslalom.

metakMeta Hrovat znova med deseterico! (Foto: Gepa)

Italijanka Federica Brignone je na domači tekmi osvojila svojo tretjo letošnjo zmago na tekmah svetovnega pokala. Še eno več pa ima v tej sezoni Slovakinja Petra Vlhova, ki je ob Italijanki stala na najvišji stopnički. Tretje mesto je z najboljšim časom druge vožnje pripadlo Mikaeli Shiffrin. Američanka je za Italijanko in Slovakinjo zaostala zgolj stotinko sekunde!

Slovenske veleslalomistke so dosegle lep ekipni uspeh. Meta Hrovat je zasedla odlično šesto mesto, v finalu je pridobila eno mesto. ˝Končno! Po nekaj slabih tekmah mi je uspelo realizirati dve dobri vožnji. Občutek je znova dober in tudi zato na jutrišnjo paralelno tekmo sproščeno, ˝je zadovoljna Hrovatova, ki hkrati opozarja na specifičnost paralelnih preizkušenj. ˝Bomo videli, kaj bo prinesel nov dan, ˝je bila po najboljšem izidu na klasičnih veleslalomih v tej sezoni nasmejana Kranjskogorčanka. Uspeh Hrovatove sta s petnajstim oziroma štiriindvajsetim mestom dopolnile Tina Robnik in Ana Bucik. ˝Z današnjim rezultatom sem zadovoljna, predvsem zaradi dejstva, ker sem imela v preteklem tednu nekaj zdravstvenih težav in mi je primanjkovalo moči. Ne čutim pa več posledic decembrske poškodbe, tako da gre na bolje,˝ pravi Robnikova.  ˝Težka tekma. Na takšnih podlagah kot je bila danes se še ne znajdem dobro. Tudi jutri bo težko, ampak nove paralelne izkušnje se že veselim,˝ pa nam pa nam je po tekmi povedala Bucikova.  Maruša Ferk (52. mesto) je danes preizkušala teren za jutrišnjo paralelno tekmo. ˝Današnja tekma je bila bolj v funkciji jutrišnje paralelne preizkušnje. Spoznavanje snega in terena. Upam na čim boljši rezultat, ˝ pa nam je povedala Ferkova.

robnik TTina Robnik je dosegla svojo drugo najboljšo letošnjo uvrstitev. (Foto: Gepa)

˝Za nami je dober in uspešen dan, saj so dekleta v drugi vožnji napredovala, smučanje je bilo na visokem nivoju. Res sem vesel zanje.˝ pa je bil po tekmi zadovoljen trener Janez Slivnik, ki tudi jutri od celotne četverice pričakuje dober rezultat. ˝Paralelne tekme jim ustrezajo. Upam, da jutri končno uspe tudi Maruši, tako da bomo is Sestrieresa vsi odpotovali zadovoljni ˝ je še dodal Slivnik.    

Zvočne izjave:
>>> Janez Slivnik
>>> Meta Hrovat
>>> Tina Robnik
>>> Ana Bucik
>>> Maruša Ferk

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov