Anže Gros in Jošt Mulej na MOI navdušila s finalnim nastopom

18.01.2020

V Lozani so se danes za prva odlična na 3. mladinskih olimpijskih igrah pomerili tekmovalci in tekmovalke v krosu, kjer sta odlična rezultata dosegla Anže Gros in Jošt Mulej, ki sta tekla v finalu.

Anže Gros in Jošt Mulej sta psokrbela, da je slovenski moški tek tokrat premagal ženskega © SloSki

Dopoldne so skozi kvalifikacije na 1,8 km dolgi proti z zahtevnim vzponom, spustom v obliki črke S in nato še skokom pred ciljno ravnino, uspešno pritekli trije naši, Anže Gros z 9. časom, Jošt Mulej s 14. in Klara Mali s 27., kljub padcu na skoku v drugem krogu. Hana Mazi Jamnik je ob težavah s hrbtem ostala izven prve trideseterice.

Malijeva je nastopila v tretji polfinalni skupini, žal pa ji ni ostalo dovolj moči, da bi se prebila v finale atraktivne discipline, ki pa je precej daljša od šprinta, kros bi lahko označili kar za prolog. Sta pa nato super tekla Gros in Mulej, ki sta v svojih polfinalnih skupinah zasedla tretje mesto in se kot najboljša srečna poraženca uvrstila v veliki finale.

Od dveh Švedih in Norvežanih je le Slovenija imela dva predstavnika, zraven so bili še Američan, Švicar, Rus in Finec. Oba sta začela malce bolj v ozadju, v drugem krogu pa stopila na plin, žal pa je nato Norvežan Aleksander Holmbö tik pred vzponom stopil na palico Muleja, ki je ostal brez možnosti za vrhunsko uvrstitev. V cilj sta naša pritekla na 8. in 9. Mestu, zmagal je Norvežan Nikolai Holmbö pred Švedoma Edvinom Angerjem in Albinom Aaströmom.

"Že od kvalifikacij naprej sem imel čudne noge. Morda je bila to trema, noge so bile res čudne, sploh v drugem krogu. V polfinalu sem imel malo sreče, da sem prišel naprej po času. V finalu pa sem tudi imel nekaj sreče. Sploh v zadnjem krogu je bilo precej sreče, da sem zaradi vseh prigod prišel do osmega mesta. Zadovoljen sem z rezultatom, a je tudi malo grenkega priokusa, ker vem, da sem bolje pripravljen," je povedal Gros.

"Prišlo je do nesporazuma. Norvežan mi je polomil palico. Mislim, da se je to zgodilo malce namenoma, ker sem ga po nesreči na začetku tekme malo zaprl. V drugem krogu sem se počutil res močnega, lahko bi prišel naprej, žal pa je zgodilo, da mislim, da je malce namenoma zapeljal vame in mi polomil palico. Jezen sem bil. Sem vesel, ker sem prišel do finala, tekma mi je uspela, a vem, da sem sposoben več. Prišel bo dan, ko se bo vse poklopilo in bo prišlo tudi do tega," je povzel Mulej po današnjem nesrečnem zapletu v finalu krosa.

Med dekleti je za domače veselje poskrbela Siri Wigger, Malijeva je zasedla 21. mesto, Mazi Jamnikova pa je končala na 53. mestu. Jutri bosta na sporedu šprinterski preizkušnji.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov