Martin Čater v Wengnu izenačil svoj najboljši izid v svetovnem pokalu!

17.01.2020

Zmagovalec druge letošnje tekme za svetovni pokal v alpski kombinaciji je Avstrijec Mattias Mayer, ki se je v slalomu uspešno ubranil vse napade smučarjev, ki vrh krojijo tudi na specialnih slalomskih tekmah. Zmagovalec prve letošnje tekme v alpski kombinacij, Francoz Alexis Pinturault, se je tako moral zadovoljiti z drugim mestom, tretje mesto pa je osvojil njegov rojak Victor Muffat Jeandet. Martin Čater je s šestim mestom izenačil svoj najboljši izid v svetovnem pokalu. Nove točke svetovnega pokala sta osvojila še Miha Hrobat (21. mesto) in Klemen Kosi (27. mesto). Štefan Hadalin in Boštjan Kline sta po odstopu v slalomu ostal brez uvrstitve.

CaterMartin Čater nadaljuje niz odličnih uvrstitev v Wengnu. (Foto: Gepa) 

S tekmo v alpski kombinaciji se je danes v švicarskem Wengnu pričel 90. Pokal Lauberhorn. Prvi del kombinacije, smuk, je začelo štiriinpetdeset smučarjev. V cilj jih je uspešno prismučalo šestinštirideset. Med osmimi, ki so odstopili je bil med drugimi tudi zmagovalec prvega uradnega smukaškega treninga Švicar Mauro Caviezel. Najhitrejši je bil Avstrijec Mattias Mayer (najboljši čas je postavil že na včerajšnjem drugem smukaškem uradnem treningu), ki je tekmece ugnal za več kot pol sekunde. Odličen šesti je bil po smukaškem delu Martin Čater (+1.05), preostali Slovenci pa so prvi del kombinacije končali v drugi polovici uvrščeni. Miha Hrobat je osvojil sedemindvajseto mesto (+2.14), svetovni podprvak v alpski kombinaciji, Štefan Hadalin (+2.32), trideseto mesto, tik za njim pa sta se zvrstila še preostala dva naša specialista za hitre discipline. 9 stotink je za Hadalinom zaostal Klemen Kosi (32. mesto), 16 stotink pa Boštjan Kline (33. mesto)

Na slalomskem delu kombinacije, progo je zakoličil Slovenec Rok Šalej, povsem na vrhu ni bilo sprememb. Mayer, ki je odprl slalom je s četrtim časom ostal na vrhu. Zgolj sedem stotink je za njim zaostal Francoz Alexis Pitnturault (najhitrejši v slalomu), ki se je tik pod vrh prebil z devetnajstega mesta. Tudi tretje mesto je osvojil francoski smučar in sicer Victor Muffat Jeandet (12. čas smuka in 3. čas slaloma).  Martin Čater je z osmim slalomskim časom ubranil šesto mesto in tako izenačil svojo najvišjo uvrstitev v svetovnem pokalu. ˝V Wengnu se zelo dobro počutim. Všeč mi je mesto, smučišče in vzdušje, najbrž sem tudi zato tu tako uspešen. Tako v smuku kot slalomu sem odpeljal solidno. Imam pa še nekaj rezerv in upam, da se bo jutri znova dobro izšlo, ˝nam je po tekmi povedal Celjan, ki je bil lani na specialnem smuku osmi. Lahko jutri to uvrstitev preseže?  

Nove točke svetovnega pokala sta osvojila tudi Miha Hrobat (21. mesto) in Klemen Kosi (27. mesto), ki je edini Slovenec s točkami na obeh preizkušnjah v alpski kombinaciji v tej sezoni. ˝Vem, da lahko dosežem več. Danes zvečer bomo vožnjo analizirali, jutri pa s polno paro naprej, ˝ naoveduje Hrobat. ˝Nisem povsem nezadovoljen, saj mi na treningih ni šlo. Če bom jutri odpravil današnje napake, bo rezultat boljši. 27. mesto v kombinaciji dejansko ni nek vrhunski rezultat, ampak nove točke so tu in v trenutni situaciji sem s tem zadovoljen, ˝pa o smuku in novih kombinacijskih točkah pravi Kosi.

Štefan Hadalin, ki si je v drugem delu tekme zagotovo obetal preboj na višja mesta je odstopil že v zgornjem delu slalomske proge in tako kot Boštjan Kline (prav tako odstop) žal ostal brez uvrstitve.

˝Super Martinov rezultat! Smučanje in pristop. Z malenkost bolj sproščenim slalomskim nastopom bi lahko iztržil še kaj več, ampak takšnemu vrhunskemu rezultatu se ne gleda v zobe, ˝je bil po tekmi zadovoljen Grega Koštomaj, ki je na trenerskem mestu nasledil Petra Pena. ˝Ta rezultat je sodbuda za naš celotni smukaški tabor! Spodbudni so bili že treningi in verjamem, da se bodo fantje jutri, če bodo pogoji dobri (ponoči naj bi zapadlo kar nekaj senga) izkazali,˝še dodaja Koštomaj. 

V Wengnu bo na slovitem Lauberhornu jutri na sporedu smuk (12:30), v nedeljo pa še slalomu (prva vožnja ob 10:15 in druga ob 13:15)

Zvočne izjave:
>>> Grega Koštomaj
>>> Martin Čater
>>> Miha Hrobat
>>> Klemen Kosi

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov