Urška Pribošič Laax open zaključila na solidnem dvanajstem mestu, Ožbe Kuhar odhaja na Mladinske olimpijske igre

15.01.2020

V švicarskem Laaxu, ki v tem tednu gosti najboljše deskarje in deskarke prostega sloga, so bile danes na sporedu moške in ženske polfinalne vožnje v disciplini snežni park (slopestyle). V ženski konkurenci je nastopila  tudi Slovenka Urška Pribošič, ki pa se ji ni uspelo prebiti v petkovo finale. V obeh vožnjah (za končni rezultat šteje boljša) je bila dobro na poti, žal pa se ji je obakrat ponesrečil doskok na zadnjem skoku, tako da je tekmo končala na 12. mestu. Naj Mekinc je preizkušnjo v Laaxu zaključil z nastopom v ponedeljkovih kvalifikacijah, osvojil je 40. mesto. V Švico, na Mladinske olimpijske igre (MOI) ˝Lozana 2020˝, pa je danes odpotoval tudi Ožbe Kuhar. V nedeljo in ponedeljek ga tam (Leysin) čakata nastopa v snežnem parku in skokih prostega sloga.

urska PUrška Pribošič je na prestižnem Laax opnu osvojila 12. mesto. (Foto: LAAX OPEN / Phillipp Ruggli)

Urška Pribošič, v včerajšnjih kvalifikacijah je dosegla peti rezultat, se je danes dopoldan v park podala kot osma izmed dvanjstih polfinalistk. Žal ji tako v prvem kot tudi drugem poizkusu na zadnjem skoku pri izvajanju skoka ˝backside 720˝ (tega je na zadnji tekmi svetovnega pokala v skokih prostega sloga izvedla perfektno) pristanek ni uspel. Z oceno 30.70 (prva vožnja) je polfinale končala na dvanajstem mestu, to pa je tudi njena končna uvrstitev na tem tekmovanju. V petkovo finale, prične se ob 12. uri so se uvrstile Japonka Reira Iwabuchi (najboljša je bila že v kvalifikacijah), Američanki Halley Langland ter Julia Marino, Nemka Annika Morgan, Britanka Katie Ormerod in Kanadčanka Laurie Blouin.

Ko so s tekmovanjem končala dekleta, se je v park podalo še štiriindvajset najboljših iz ponedeljkovih kvalifikacij (Naj Mekinc je v izostreni konkurenci, kljub dobri vožnji osvojil 40. mesto). Petkovo finale bo v znamenju severno ameriških in skandinavskih deskarjev. V finalu moške dvanajsterice bo deskalo kar sedem Američanov (Redmond Gerard, Justus Henkes, Luke Winkelmann, Ryan Stassel, Lyonn Farrel, Kyle Mack in Dusty Henricksen), en Kanadčan (Sebastian Toutant) ter štirje Evropejci (Norvežani Staale Sandbach, Fridtjof Tischendorf in Mons Rosiland ter Šved Sven Thorgren).

Jutri bo v Laaxu na sporedu polfinale v disciplini snežni žleb (half pipe), petek in sobota pa sta rezervirana za finale v parku in žlebu. Prenos tekem iz Laaxa je na voljo na tej povezavi.

Ožbe Kuhar danes odpotoval na MOI v Švico

Medtem ko se najboljši deskarji in deskarke prostega sloga mudijo v Laaxu, pa se bodo njihovi nasledniki in naslendice v naslednjih dneh zbrali, prav tako, v Švici. Leysin namreč gosti tekme deskarjev prostega sloga v okviru Mladinskih olimpijskih iger ˝Lozana 2020˝. Med nastopajočimi bo tudi naš deskar Ožbe Kuhar. Vrhničan je danes v spremstvu trenerja Aneja Miglarja z brniškega letališča odletel v Švico. V nedeljo (19.1.) ga najprej čaka tekma v snežnem parku (slopestyle), dan potem (20.1) pa še kvalifikacije v skokih prostega sloga (big air). Finale slednje bodo na sporedu na zadnji dan iger, 22. januarja.

kuhar
Anej Miglar in Ožbe Kuhar pred letom v Švico. (Foto: SloSki Snowboard) 

Rezultati - Laax
Urnik in rezultati - Laussane

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov