Ne ekipni tekmi v Avstriji zmaga Nemcem, Slovenci se doma pripravljajo na sobotno tekmo na Rogli

15.01.2020

Avstrijski Bad Gastein je danes gostil prvo ekipno paralelno tekmo za svetovni pokal v tej sezoni. V paralelnem slalomu se je pomerilo štiriindvajset parov, najhitrejša pa sta bila favorizirana Nemca Ramona Theresia Hofmeister in Stefan Baumesister. Drugo mesto sta zasedla domača veterana Claudia Riegler in Andreas Prommeger, tretje pa Švicarja Julie Zogg in Dario Cviezel. Slovenci na prvi ekipni tekmi v tej sezoni niso nastopili.

BGNajboljši na prvi letošnji ekipni tekmi. (Foto: Miha Matavž, FIS

Po včerajšnjem posamičnem paralelnem slalomu, ki sta ga dobila Nemka Hofmeisterjeva in Italijan Bagozza, je bila danes ob 13. uri v Bad Gasteinu na sporedu še ekipna tekma alpskih deskarjev za svetovni pokal. Štiriindvajset dvojic (deskarka + deskar) se je pomerilo v paralelnem slalomu. Zmagala sta favorizirana Nemca (na posamični tekmi prva in tretji) Ramona Theresia Hofmeister in Stefan Baumeister, ki sta v velikem  finalu ugnala izkušena lokalna veterana Claudio Riegler in Andreasa Prommegerja (Rieglerjeva prihaja iz bližnjega Flachaua, Prommeger pa iz Pangaua). Boj za stopničke je v dvoboju s prvo italijansko dvojico Nadya OchnerDaniele Bagozza dobila prva švicarska postava Julie Zogg – Dario Caviezel.

˝Razplet pri vrhu ni presenetljiv. Nemca že skozi celotno sezono kažeta dobre predstave, domača matadorja sta se na ekipnih tekmah vedno dobro znašla, le v boju za stopničke sem pričakoval zmago Italijanov, ˝nam je po tekmi povedal slovenski glavni trener Izidor Šušteršič, ki je tekmo spremljal na daljavo. Slovenska dvojica namreč iz objektivnih razlogov ni nastopila, saj je Gloriji Kotnik strokovni štab zaradi utrujenosti in izčrpanosti po petkovi prometni nesreči namenil nekaj prepotrebnega počitka. Šušteršič bo z delom A in B ekipe tudi jutri treniral na avstrijskem koroškem, v Simonhöheju. Zvečer oziroma v petek tekom dneva pa se bo celotna reprezentanca znova zbrala na Roglli. ˝V soboto gre znova zares. Upam, da nam prav na domači tekmi končno uspe dokazati, da smo iz pravega testa, ˝ sporoča naš glavni trener in hkrati vse slovenske ljubitelje deskanja vabi, da v soboto pridejo na Roglo. Kvalifikacije se na progi Jasa pričnejo ob 9.00 uri, finale pa ob 13.00 uri.

ledeckaBo Ester Ledecka na Rogli postavila nov mejnik v zgodovini športa? (Foto: Miha Matavž, FIS) 

Omeniti velja, da bo v soboto na štartu tudi Ester Ledecka, ki bo morda prav na naši Rogli postavila še en nov mejnik, to pa je zmaga v smučarskem in deskarskem svetovnem pokalu v eni sezoni. Bo Ester uspelo prav na naši Rogli? Proga na Jasi ji očitno zelo ustreza, saj je pri nas zmagala že štirikrat (2014, 2016, 2017, 2018 – prva tekma). Bo tokrat zmagala še petič? Tekmice z Nemko Ramono Theresio Hofmeister na čelu (zmagovalka druge tekme na Rogli leta 2018, leta 2016 pa je pri nas osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje v paralelnem slalomu) češki ˝dvoživki˝ zmage vsekakakor ne bodo podarile. ˝Ja, tudi zato bo zelo zanimivo. Se vidimo na Rogli!, ˝zaključuje naš trener Izidor Šušteršič.

Rogla 2020

>>> rezultati
>>> fotografije (brezplačna uporaba, ob navedbi avtorja --> Foto: Miha Matavž, FIS)
>>> koledar tekem za svetovni pokal v alpskem deskanju na snegu (sezona 2019/2020)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov