IBU: Cisar do rezultata kariere v članski konkurenci

13.01.2020

Izjemno nadarjeni mladi biatlonec je dosegel nov mejnik v svoji članski konkurenci. 19-letnik je na individualni preizkušnji IBU pokala v Osrblieju na Slovaškem prišel do zelo dobrega 14. mesta.

Alex Cisar je odlično nastopil na Slovaškem. Foto: Stanislav Spáč

Cisar, ki je še vedno mladinec, je v letošnji sezoni nase začel opozarjati tudi že v članski konkurenci. Na prvih postajah letošnje sezone je bil del ekipe, ki je nastopala na svetovnem pokalu, sedaj pa svojo formo pili in dokazuje na tekmah IBU pokala. Biatlonci so ta konec tedna tekmovali na Slovaškem, tam pa so se pomerili na 15-kilometrski posamični preizkušnji in v šprintu. Poleg Cisarja so bili na Slovaškem še Toni Vidmar, Blaž Debeljak in Lovro Planko, ki so tudi nastopili zelo uspešno. Cisar je do svojega najboljšega rezultata prišel na individualni tekmi, kjer je potrdil, da je izjemen strelec. Na strelišču si je prislužil le eno dodatno minuto, skupaj pa je bilo dovolj za 14. mesto. Planko je bil na individualni tekmi s tremi zgrešenimi streli 47., Debeljak pa je zgrešil 6x in bil 63.

Za šprintersko preizkušnjo je nato v slovenskem taboru prišlo do zamenjave, namesto Debeljaka je nastopil Vidmar. Tudi v šprintu je bil naš najboljši Cisar, ki je zadel vseh 10 tarč in bil 23. Zelo dobro je nastopil tudi Planko, ki je zgrešil en strel in bil 39., Vidmar pa je tekmovanje zaključil na 55. mestu, s prav tako enim zgrešenim strelom. 


Uradni rezultati, Osrblie individualno

Uradni rezultati, Osrblie šprint 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov