Anamarija Lampič in Miha Šimenc strnila vtise po odličnem Tour de Skiju

07.01.2020

V prostorih zlatega spoznorja nordijskih reprezentanc Slovenije, Zavarovalnice Triglav d. d., v Labu, sta danes po izjemno uspešnih nastopih na 14. Tour de Skiju misli z glavnim trenerjem Nejcem Brodarjem strnila Anamarija Lampič in Miha Šimenc.

Zmagovalna torta © BoBo

Direktor Smučarske zveze Slovenije, dr. Franci Petek

Bilo je navdušojoče gledati Anamarijo in Miha. Navdušujoče je bilo gledati te predstave. S tega se lahko črpa vsa motivacija za naprej, verjeti v delo, ki je bilo že vloženo. V zadnjem tednu ste pokazali, za kaj garate. Ob izjemnih rezultatih Ane, ki kažejo pot naprej celotnemu smučarskemu teku v Sloveniji, nikakor ne smemo pozabiti na Miha. Miha je v moški konkurenci pokazal tisto, o čemer je govoril že pred sezono, zdaj pa je dobil potrditve. 

Čestitke tudi skakalni ekipi. Z jasnimi cilji ste šli na turnejo, na prvi višek sezone in cilje ste tudi dosegli. Vsem vse dobro tudi naprej!

Anamarija Lampič

Počutim se super. Včeraj sem cel dan preležala, cel dan sem bila na kavču. Zdi se mi, da sem si to zaslužila (smeh). Občutek je super. Vem koliko truda, koliko let sem potrebovala, da sem prišla do tega. Upam, da bo šlo tako naprej in potem bom zadovoljna. 

Mislim, da se še vedno obnašam, kot sem se prej. Pred tekmo se je potrebno dobro ogreti, preizkusiti smuči, se pogovoriti o taktiki, oddelati kvalifikacije. Vse je enako, kot je bilo prej.

Miha Šimenc

Ne najdem besed za osmo mesto v klasični tehniki, to pomeni ogromno. Presenečen sem bil, da mi je ostalo toliko energije za predzadnji dan turneje. Le trenerju se lahko zahvalim, ki me je vzpodbujal in verjel, da mi še vseeno lahko uspe. To je tudi dobra popotnica za naprej.

Nejc Brodar, glavni trener slovenske A reprezentance

Če je Ana rekla, da upam, da bo tako še naprej, bom jaz rekel, da verjamem. Mislim, da ne samo rezultati, ampak celoten pogoj v ozadju ima neko energijo, neko pozitivno klimo. Ekipa, ne glede na vse, diha eden z drugim, vsi za enega in eden za vse. S tem vetrom v jadra se rezultati lahko še dvigajo. Smučarski tek je disciplina, kjer je potrebno delati postopno. Sledimo svojim ciljem in verjamem, da bo še veliko takih priložnosti, kot jih je danes.

V četrtek potujemo v Dresden. Miha Šimenc, Anamarija Lampič, Vesna Fabjan, Katja Višnar, Alenka Čebašek, Janez Lampič, priložnost pa bomo dali tudi Luki Markunu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov