Flisar znova do četrtfinala

07.12.2019

Filip Flisar uvodno postojanko svetovnega pokala zapušča z dvema uvrstitvima med najboljših 15, tudi danes pa je svoje nastope zaključil v drugem delu izločilnih bojev. 

Filip Flisar je v sezono vstopil boljše kot lani. Foto: Gepa

Filip Flisar je drugi dan tekmovanj v Val Thorensu začel udarno. V osmini finala je prehitel vse svoje tekmece in se, tako kot včeraj, zanesljivo uvrstil v četrtfinale. Filip Flisar je že včeraj napovedal, da je izjemni Kanadčan Kevin Drury premagljiv, kar je Mariborčan dokazal že v uvodni vožnji dneva, se pa je Drury skupan s Flisarjem uvrstil v četrtfinale. Tam sta se Kanadčanu in Slovencu pridružila še Francoz Bastien Midol in Švicar Alex Fiva. Tako je Flisar zopet padel v izjemno zahtevno skupino že v drugem delu izločilnih bojev, a odločen, da popravi včerajšnji rezultat. Flisar je v četrtfinalu startal povsem na zunanji progi in po začetni ravnini zopet malo zaostal. Da je bil danes dobro razpoložen je hitro dokazal, ko je spretno prehitel Švicarja Fivo in prišel tik za včerajšnjega zmagovalca Drurya. Flisar je poskušal Kanadčana ugnati na zahtevnem skoku, a se tvegana poteza ni izšla. Njegov skok je bil malenkost preveč oster in je povozil vratca, ter tako tekmovanje zaključil na 4. mestu v svoji skupini. V polfinale sta se uvrstila Kevin Drury in Bastien Midol, ki je vodil od starta do cilja. Flisar je tekmovanje zaključil na 15. mestu.

"Prva vožnja zopet zelo dobro, napredovanje brez težav in tudi zmaga. V četrtfinalu pa tako kot včeraj znova malenkost slabši start. Sicer sem Fivo kmalu prehitel, kar je bilo zelo vredu, a pred menoj sta ostala Midol in Drury, ki sta oba zelo hitra. Na zadnjem negativu (ovinek, ki visi navzven) je ostala edina priložnost za prehitevanje, to pa lahko narediš samo tako, da tvegaš z zelo ozko linijo, da prideš na notranjo stran tekmovalca pred seboj, a pri tem se ti lahko naredi, da povoziš vratca. Meni se je to danes zgodilo,  a je to vseeno bolje, kot da bi ostal zadaj in se sploh ne bi boril za napredovanje," je današnji boj na progi opisal Flisar.

Tudi danes je zmaga odšla v Kanado, vendar tokrat po zaslugi Kristoforja Mahlerja, ki je v finalu uspešno odbijal napade dveh domačinov. Drugi je bil Bastien Midol, tretji pa Jean Frederic Chapuis.


Uradni rezultati

Zvočna izjava, Filip Flisar (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov