Tim Mastnak: ˝Jesen bom preživel na evropskih ledenikih.˝

03.10.2019

Alpski deskarji so zadnja leta sezono svetovnega pokala v sredini decembra začenjali v Italiji, letos pa jih pred klasičnim ˝dolomitskim dvojčkom˝ Carezza – Cortina v začetku decembra čaka slalomsko – veleslalomski uvod v ruskem zimskošportnem  središču Bannoye na Južnem Uralu v bližini Magnitogorska. Kot pravi Tim Mastnak, ki je na ponedeljkovi predstavitvi SLOSKI reprezentanc v Kopru poleg glavnega trenerja slovenske reprezentance Izidorja Šušteršiča zastopal slovenske ˝rejserje˝, ta skok v Rusijo ne bo spremenil dosedanje rutine jesenskih treningov.Tim Mastnak ima visoke cilje.

˝Jesen bo ključna, saj med sezono zaradi zgoščenega urnika ne bo časa za kakšne daljše, bolj umirjene priprave. V tem obdobju seveda nihče ne počiva. Sam sem bil nazadnje na italijanskem Stelviu, kjer sem med drugimi srečal Italijane in Avstrijce. Rok Marguč je treniral v Švici in Avstriji, Žan Košir in Gloria Kotnik se te dni vračata z juga Argentine. Izidor Šušteršič je z B ekipo treniral na avstrijskem Pitztalu. Skratka, ni počitka, vsi smo na snegu! ˝ pravi veleslalomski svetovni podprvak Tim Mastnak, ki s Šušteršičem že danes odhaja na nov trening v Avstrijo. ˝Jesen bom preživel na evropskih ledenikih. Treniral bom v lastni režiji in z reprezentanco, najbrž pa se bom priključil tudi kateri izmed tujih ekip. Najverjetneje Nemcem, saj sem se z njimi lani res dobro ujel, ˝ načrtuje Celjan, ki je zaželen trening ˝sparing partner˝. Švicarjem in Poljakom, ki v naslednjih dneh potujejo na priprave v Skandinavijo (prvi na Švedsko, drugi na Finsko) je dal ˝košarico˝, saj je prepričan, da lahko kakovostno trenira v Alpah. ˝Tako sem blizu doma in hkrati zelo fleksibilen. Moja prednost je, da z očetom na treninge potujem z avtodomom, kar seveda omogoča hitrejše reagiranje in premike, prilagajanje vremenskim razmeram˝ še dodaja Mastnak, ki ga tudi zato treningi na severu Evrope in pa na južni polobli zaenkrat ne zanimajo.


Deskarsko omizje na SLOSKI druženju v Kopru: Tim Mastnak, Izidor Šušteršič in Urška Pribošič.

Z dosedanjim potekom priprav je zelo zadovoljen in v novo sezono vstopa maksimalno motiviran. ˝Ne branim malega globusa, ampak napadam velikega. V slalomu imam še dovolj rezerve, tako da sem optimist,˝ napoveduje Mastnak, ki je dan pred koprskim SLOSKI srečanjem, na zadnjo septembrsko nedeljo, sodeloval tudi na dobrodelnem motorističnem dogodku Gentelman´s Distinguished Ride. Gre za druženje motoristov, ki se odvija na isti dan po celem svetu. Svetovno gledano se na isti dan z istim namenom, opozarjanjem na moško bolezen raka na prostati, v več kot 100 državah zbere več kot 1000 000 voznikov motociklov. ˝Tega prijetnega motorističnega dogodka z dobrodelno noto se rad udeležim. Gre za počasno vožnjo z ljubljanskega Kongresnega do kamniškega Glavnega trga. Na svetovni ravni motoristi tako zberemo kar zavidljivo vsoto, ki je za raziskave moških bolezni donirana funadaciji Movember, ˝ zaključuje Mastnak in dodaja, da bo za hobije (motor, kolo, kajt, …) čas znova spomladi po, upajmo, še eni uspešni sezoni.  

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov