FIS Masters Cup 2019

09.04.2019


S finalom v Avstrijskem Hochkar – Göstlingu, ki je potekalo od 5. do 6. aprila, se je s tekmovanji v superveleslalomu in veleslalom končala še sezona za svetovni masters pokal (FMC). Sezona, ki je bila za slovenske masterse nadvse uspešna, morda celo najuspešnejša do sedaj.V sezoni 2018/19 je bilo na koledarju kar 46 tekmovanj najvišjega ranga FMC, začelo se je septembra v Čilu, nadaljevali smo v nizozemski dvorani, preko domačega Cerkna, z zaključkom v Avstriji. Tekmovanji v Abetonu (ITA) in Lackenhofu (AUT) sta odpadli, prvo zaradi premalo, drugo zaradi preveč snega. Na izvedenih 42 tekmovanj pa se je konkurenca potegovala za medalje in nabor točk, ki štejejo za končno skupno razvrstitev, nagrada kristalni globus. Za skupni seštevek že drugo sezono šteje 12 najboljših rezultatov, za vse tekmovalce po vsaki kategoriji zase.

Zakaj smo bili slovenski mastersi tako zelo uspešni?
Januarja smo v Cerknem z odliko organizirali eno med bolj obiskanimi tekmovanji, naj spomnim, kar 210 tekmovalcev se je »borilo« za najboljši rezultat, katerega je v sllaomu in veleslalomu dosegel naš Bernard Vajdič. Da smo slovenski mastersi res odlični je nekaj tednov po Cerknem potrdil še Tadej Prebil, ki je v Zagrebu v slalomu zmagal z absolutno najboljšim časom tekme.

Slovenci se nismo podali na štart le v Čilu in USA, vsa ostala tekmovanja smo številčno zastopali in praktično ni bilo tekmovanja, ko ne bi vsaj eden osvojil medalje.

Letos redni dobitniki medalj so Boža Torkar, Heda Kotar, Jurij Veršec, Samuel Borovinšek, Boštjan Brus, Peter Furlan, Tadej Prebil, Dejan Mrak, na stopničkah tudi Drago Bornšek, Marko Velikonja, Dušan Seljak, Mojca Pečelin, Patricija Demšar in Nina Gantar. Pri mastersih je včasih pomembno tudi sodelovati, pa čeprav medalje ne osvojiš, je pač konkurenca premočna, na FMC tekmah sodeluje vsaj še 80 slovenskih mastersev, čestitke vsem! Statistično gledano sezona 18/19 smo osvojili 35 zlatih medalj, 28 srebrnih medalj in 29 bronastih, da nehvaležnih 4 mest niti ne omenjamo.

Več o slovenskih rezultatih in končnih razvrstitvah >>>

Rezultati FMC Cerkno 2019 >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov