Fak in Bauer popravila včerajšnja rezultata

23.03.2019

Na moški zasledovalni tekmi v Oslu sta naša dva biatlonca, Klemen Bauer in Jakov Fak močno izboljšala svoji uvrstitvi iz včerajšnjega sprinta. Fak je napredoval za štiri mesta in danes končal kot 19., Bauer pa se je povzpel kar 13 mest in bil danes 22.


Klemen Bauer je danes napredoval za 13 mest (c) Gepa


Pred velikim številom gledalcev v Oslu je potekala še predzadnja posamična tekma v letošnji sezoni. Lepo priložnost za dober izid sta izkoristila tudi Klemen Bauer in Jakov Fak, ki sta oba popravila včerajšnji uvrstitvi. Oba naša tekmovalca sta zadela prvih pet tarč in takoj napredovala po lestvici. Na drugem strelskem nastipu je Fak moral enkrat v kazenski krog, Bauer pa se je prebil celo do 14. mesta. Sledila sta še dva strelska nastopa stoje.  Na tretjem strelskem nastopu sta se naša dva tekmovalca ponovno prehitela med seboj. Bauer je moral enkrat v kazenski krog, Fak pa je zadel vse strele, oba pa sta zasedala mesta med najboljšimi 15-imi tekmovalci. Sledil je še zadnji strelski nastop na katerem sta naša tekmovalca malenkost pokvarila sicer odličen današnji nastop. Fak je zgrešil en strel in se v zadnji 2.5 kilometrski krog podal iz 17 mesta, Bauer pa je bil nenatančen dvakrat in je zdanji krog začel iz 20 mesta. V izenačeni konkurenci sta oba naša tekmovalca v zadnjem krogu izgubila še dve mesti in nato v cilj pritekla kot 19. in 22. na današnji tekmi.

Na svoj račun pa so prišli tudi številni navijači, ki so videli dvojno domačo zmago za katero sta poskrbela brata Bø. Znova, še 15 v tej sezoni je slavil Johannes Thignes, ki je svojega brata Tarjieja prehitel za 13 sekund. Potekal je tudi oster boj za najnižjo stopničko. V boju med mladim Avstijcem Felixom Laitnerjem in izkušenim Nemcem Arndom Peifferjom so zmagale izkušnje.


Oslo, zasledovanje moški .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov