Jure Aleš na svetovnem prvenstvu še bronast

22.03.2019

Jure Aleš je na svetovnem prvenstvu v odlični formi. V svojem drugem nastopu je še drugič stopil na oder za zmagovalce. Današnji sprint v Rjukanu je končal na izvrstnem tretjem mestu.

Tekemark smučarji se za zaključek letošnje sezone potegujejo za naslove svetovnega prvaka. Danes je bila na sporedu druga posamična tekma, naš tekmovalec pa si je prismučal še drugo medaljo. Z dvema odličnima vožnjama je v sprintu zasedel 3. mesto, naslov prvaka pa so mu nažalost vzele 3 sekunde pribitka, ki jih je zaradi prekratkega skoka dobil v prvi vožnji. "Proga na današnjem sprintu je zgledala dokaj enostavna, čeprav je konfiguracija terena zelo zahtevna. Na začetku je zelo strmo, potem pa sledita še dve veliki prelomnici in je zelo pomembno, da imaš vseskozi visoko hitrost, vsaka napaka tukaj se zelo pozna. Z današnjima vožnjama sem sicer zelo zadovoljen, je pa res, da sem v prvo ponovno narobe ocenil hitrost na skoki in dobil kazenske sekunde, ki so me stale še boljše uvrstitve danes. Vseeno pa sem zelo zadovoljen, v drugi vožnji sem celo postavil najboljši čas izmed vseh in upam najboljše tudi jutri. Saj sem si sedaj dokazal, da še vedno lahko sežem v sam vrh" je dejal zadovoljni Aleš.

Po tem, ko je imel v letošnji sezoni kar nekaj težav, je odlično formo ujel ravno na svetovnem prvenstvu. Ključ za odlične nastope na Norveškem pa je opisal takole: "Po zadnjih tekmah svetovnega pokala sem se povsem umiril in začel od začetka. Vsak zavoj, ki sem ga napravil je bil zelo premišljen, zelo dobro smo trenirali, predvsem pa sem na svetovno prvenstvo prišel svež".


Aleš je danes premoč moral priznati le Švicarju Stefanu Matterju, ki je postal nov svetovni prvak in Philippeju Lau iz Francije, ki je osvojil srebrno medaljo.


Rjukan, sprint .: Uradni rezultati :.

Zvočna izjava Jure Aleš (*mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov