Jure Aleš na Krvavcu peti, Sašo sklenil kariero

17.02.2019


Telemark smučarke in smučarji so se na Krvavcu pomerili na novih preizkušnjah svetovnega pokala. Na vrsto je prišel sprint, slovenske barve pa so ponovno branili Jure Aleš, Sašo Aleš, Maša Štrakl in Katarina Malenšek.


Sašo Aleš ...

Jure je v prvem teku smučal zelo dobro, žal pa mu ni uspel skok, na katerem je bil prekratek, za kar je prejel kar tri kazenske sekunde. Pred drugo vožnjo je tako imel 2.46 sekunde zaostanka za vodilnim Švicarjem Stefanom Matterjem. Sašo, ki je nastopil na zadnji tekmi v karieri, je tako kot brat na skoku prejel 3 sekunde pribitka, ob nepopolnih zavojih pa še dodatne tri, s čimer je v cilju za prvim mestom zaostal 10.42 sekunde.

V ženski konkurenci je v prvem teku s precejšnjo prednostjo pred najbližjo zasledovalko naskok na novo zmago napovedala Amelie Wenger-Reymond, naši smučarki, Maša in Katarina pa sta zasedali 12. oziroma 14. mesto. Švicarka je na koncu prišla do osme zmage v sezoni, drugo mesto je zasedla Nemka Johanna Holzmann, tretje pa Francozinja Argeline Tan Bouquet. Naši tekmovalki sta z dobrimi predstavami uspeli napredovati. Maša je bila na koncu 11., Katarina pa 12.

Drugi tek se je za Jureta nato iztekel bolje, tako da je napredoval za dve mesti in zasedel končno peto, Sašo pa se je od tekem poslovil s 24. Razvrstitev na vrhu lestvice je bila enaka, kot po uvodni vožnji, Švica pa je slavila trojno zmago. Najboljši je bil Stefan Matter, drugi Nicolas Michel, tretji pa Bastien Dayer.


... in zvesti navijači.

O dnevu na Krvavcu je najprej spregovoril Jure: ''Ta dva nastopa bi ocenil nekako klasično, v skladu s sezono svetovnega pokala. Dobre vožnje, hitro smučanje, a skoraj na vseh tekmah ni bilo tega, da bi prišel v cilj in rekel to je to. Ne gre brez neumnosti, kakor je bil danes to skok v prvi vožnji. A vidim, da s smučanjem sem zraven. Veliko je če-jev, a brez tistega skoka bi bil danes drugi. Težko je opisati, a nisem preveč razočaran. Vidim, da smučam dobro. Če bi vedel, da sem počasen, da so ostali toliko boljši, da ne morem zmagati tekme, bi moral narediti nekaj več. Tako pa vidim, da nekaj manjka. Mogoče je glava, ne vem. Mogoče že sama utrujenost, ki je zelo visoka. Zato mi bo ta pavza pred svetovnim prvenstvom prišla zelo prav. Zdaj bom za cilj sezone vzel to prvenstvo. Moram se spočiti, imamo še dovolj časa, da naštudiram par stvari. Dal bom vse od sebe. S smučanjem sem zadovoljen, žal pa se mi na tekmah dogajajo napake in nikoli mi ni ratala kompletna tekma, taka kot bi je želel. A to je šport, glavo je treba dati gor in se čim bolje pripraviti za svetovno prvenstvo.''

''Z rezultati sem lahko zadovoljen glede na letošnje treninge, ki jih ni bilo kaj preveč. Tudi nisem pričakoval, da bom še tekmoval to sezono. Nastopil sem samo tu na Krvavcu, tako da mi gre še kar v redu. Danes je bilo zelo lepo tekmovati pred domačo publiko zadnjič v karieri. Od telemarka, kot tekmovalne kariere, sem se lahko poslovil na lep način in na lep sončen dan. Še naprej bom vztrajal kot učitelj ali mogoče kot trener, bom videl, kam me bo pot zanesla. Bom pa vztrajal še naprej v telemarku,'' pa je na koncu rekel Sašo.

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>
Sašo Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov