Po dobri prvi vožnji odstop Špika na drugi progi

05.02.2019

Smučarji so se v Švici, v kraju Gstaad Saanenland še enkrat pomerili v slalomu za evropski pokal. Slovenci so danes na žalost ostali brez novih točk za evropski pokal. Najboljši je bil Aljaž Dvornik na 45. mestu.

Jakob Špika je naredil napako v drugi vožnji (c) Gepa

Slovenski smučarji na slalomu za evropski pokal so v želji po čimboljših uvrstitvah na žalost delali napake. Jakob Špik, je v močni konkurenci zelo dobro odpeljal prvo vožnjo in po polovici tekme zasedal 19. mesto. Odlično izhodišče je hotel še nadgraditi v drugo, a se mu napad ni izšel in tekmo na žalost končal brez uvrstitve. Aljaž Dvornik je bil danes naš edini smučar, ki je prismučal do cilja. Na žalost pa je bil v seštevku dveh voženj prepočasen za točke evropskega pokala in tekmo končal na 45. mestu. Žanu Špilarju  se je napaka primerila že na prvi progi.

Na odru za zmagovalce sta končala dva tekmovalca iz Norveške in Hrvat. Zmagal je Jonathan Nordbotten, ki je drugouvrščenega rojaka Timona Haugana prehitel za 56 stotink. Zelo na tesno pa je bilo med Hauganom in tretjim Istokom Rodešom, ki je za Norvežanom zaostal točno stotinko sekunde.


Uradni rezultati>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov