Slovenke ostale brez zasledovalne tekme v Antholzu

24.01.2019

Svetovni pokal v biatlonu se nadaljuje v italijanskem Antholzu. Tekmovalni program so otvorila dekleta s tekmovanjem v sprintu. Naša tri dekleta so bila žal prepočasna za uvrstitev na sobotno zasledovalno tekmo. Premierne zmage se veseli 22-letna Čehinja Marketa Davidova.

Polona Klemenčič  (c) Gepa

V lepem sončnem vremenu in odličnih razmerah za tekmovanje, je Slovenakm na žalost spodletelo, da bi se uvrstile na sobotno zasledovalno tekmo. V odličnih razmerah je večino deklet odlično opravilo svoje delo na strelišču, zato je bilo za dober rezultat tudi zelo hitro teči. Naša najboljša danes je bila Polona Klemenčič, ki je na strelišču pustila nepokrito eno tarčo. Zgrešila je strel stoje, v smučini pa bila malenkost prepočasna. Za uvrstitev na zasledovalno tekmo ji je zmanjkalo šest sekund in je zasedla 65. mesto. Tudi Nina Zadradvec je zgrešila samo en strel stoje. Žal pa v razmerah, ko je veliko punc zadelo vsaj 19 strelov, odličen strelski nastop mlade tekmovalke ni popeljal na zasledovanje. Osvojila je 77. mesto. Treja naša tekmovalka Lea Einfalt, je zgrešila tri strele. Dvakrat je mimo ustrelila leže in enkrat stoje, kar je bilo na koncu dovolj za 81. mesto.

V zelo napeti tekmi v Antholzu se svoje premierne zmage v svetovnem pokalu veseli Čehinja Marketa Davidova. Čehinja je zadela vseh dvajset strelov, odlično pa je opravila tudi tekaški del preizkušnje, predvsem je bila hitra v zadnjih 400 metrih proge. Drugo mesto je zasedla odlična Finka Kaisa Mäkäräinen, ki je za Čehinjo zaostala 1.7 sekunde. Od zmage jo je ločil zadnji strel stoje, ki ga je poslala mimo. Tudi tretja Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland je zgrešila en strel, za Čehinjo pa zaostala 3.5 sekunde. Ko so si najboljše tri tekmovalke že čestitale za odlične uvrstitve je tekmo zelo popestrila Nemka Laura Dahlmeier. Na sprinterski tekmi je nastopila prav kot zadnja in zadela vseh dvajset strelov. Še na zadnjem vmesnem času, 400 metrov pred ciljem je imela majhno prednost pred Davidovo, nato pa v cilju zaostala 4.2 sekunde in končala na nehvaležnem četrtem mestu. 


Uradni rezultati-Antholz-sprint-ženske>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov