DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Timi Zajc znova prvak, prvenec Urše Bogataj, grd padec Eme Klinec

23.12.2018

V sončni Planici so se danes za naslov državnega prvaka na Bloudkovi velikanki pomerili naši najboljši smučarji skakalci in skakalke z izjemno rahlo obolelega Petra Prevca.

Timi Zajc je ponovil lanski uspeh iz Planice (c) SloSki

Peter Prevc danes v Planici na državnem prvenstvu zaradi blažje viroze ni nastopil, po božiču pa se bo že nadaljeval s pripravami na novoletno turnejo. Naslov na Bloudkovi velikanki je s 142.5 in 132 metri ter 280,7 točkami gladko obranil Timi Zajc (SSK Ljubno BTC). Srebro je osvojil Tržičan Anže Semenič, ki je skočil 137 in 129.5 metrov, zbral pa je 267,0 točk, za veselje v domačem klubu pa je z bronom poskrbel Bor Pavlovčič, ki je skočil 128.5 in 133.5 metrov, zbral pa je 250,4 točke. Do desetega mesta so se nato razvrstili Žak Mogel (SSK Ljubno BTC), Anže Lanišek (SSK Mengeš), Jernej Damjan (SSK Sam Ihan), Žiga Jelar (SK Triglav Kranj), Tilen Bartol (SSK Sam Ihan), Domen Prevc (SK Triglav Kranj) in Jaka Hvala (SSK Ponikve). 

Novi, stari prvak je po drugem članskem naslovu v karieri povedal: "Zelo sem vesel, uspela sta mi dva zelo dobra skoka. Naslov sem ubranil, zdaj sledi novoletna turneja. Danes je bilo v Planici zelo lepo, dobro vzdušje, skakalnica je bila dobro pripravljena. Veliko smo trenirali in mislim, da sem našel kar pravo formo."

Urša Bogataj je prvič postala državna prvakinja (c) SloSki

Poškodba Eme Klinec zaznamovala žensko tekmo

Pri dekletih je bila do novega naslova gladko na poti tudi Ema Klinec, ki je s 134 metri premočno vodila po prvi seriji. Ko je že kazalo, da bo zanesljivo obranila naslov, pa je pri doskoku v finalu pri 131 metrih grdo padla, rešilec pa jo je nemudoma odpeljal v bolnišnico.  Prvega naslova v karieri se je tako s 127 in 127.5 metri ter 234,0 točkami razveselila Urša Bogataj (SSK Ilirija), Ema je z 232,6 točkami kljub padcu osvojila srebro, bron je pripadel Niki Križnar (SSK Alpina Žiri) z dvema skokoma dolgima 127.5 metrov, zbrala pa je 231,2 točk. Do šestega mesta so sledile Maja Vtič (ŠD Zabrdje), Špela Rogelj (SSK Ilirija) in Jerneja Brecl (SSK Velenje).

Zajc dvakrat zlat

Ekipno je prvič slavilo Ljubno pred kranjskim Triglavom, bron je pripadel drugi ekipni SSK Ljubno BTC.

Ljubenci so zavzeli zmagovalni oder med ekipami (c) SloSki

S srebrom in bronom na novoletno turnejo

Glavni trener naše reprezentance, Gorazd Bertoncelj, je po tekmi določil šesterico, ki bo zastopala slovenske barve na prihajajoči 67. novoletni turneji. Poleg Timija Zajca, Domna in Petra Prevca ter Jerneja Damjana bosta to še Anže Semenič in Bor Pavlovčič.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2019 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov