Tekaška reprezentanca se je vrnila iz Davosa

17.12.2018

Po povratku s tekem svetovnega pokala v Davosu je na novinarski konferenci v prostorih zlatega sponzorja, podjetja Geoplin d. o. o., svoje misli razkrila naša reprezentanca v teku na smučeh.


Boštjan Napast, predsednik uprave Geoplina

Lep pozdrav vsem zbranim, še posebno športnicam in športnikom. Želim vam veliko uspehov še v prihodnje, da bi se čim večkrat skupaj lahko veselili vaših vrhunskih dosežkov.

Nejc Brodar, glavni trener reprezentance v teku na smučeh

Ne bom rekel, da se je odvalil kamen od srca, a dobili smo potrdilo, da smo v pripravljalnem obdobju delali dobro. Morda nas bolj žalosti to, da je Katja v Ruki imela nesrečo, kjer je bila povsem zmožna priti v finale. V Davosu je bilo precej bolje. Katja je bila v finalu, Alenka je za malenkost zaostala za napredovanjem, dosegli smo dve najboljši uvrstitvi v karieri v svetovnem pokalu do zdaj, to je uspelo Mihi Šimencu in Evi Urevc. Vse skupaj mislim, da je bilo zelo pozitivno. Ekipa za Tour de ski je znana v 95%. Dopuščam malenkost korekcij, a ti tekmovalci, ki so nastopali v Davosu, torej pet deklet in dva fanta, bodo nastopili tudi na začetku Toura, 29. decembra.

Katja Višnar

Na prvih dveh sprintih sem imela veliko smole, enkrat sem se zapletla s smučmi z drugo tekmovalko, v Davosu pa sem vesela, da se je vse poklopilo in sem dobila potrditev, kje sem, če je super dan, če jaz funkcioniram v redu, če so smuči v redu in če vse deluje. Zdaj vidim, kaj manjka do stopničk, a zima bo še dolga, letos bo še veliko tekem in vesela sem, da je do tega rezultata prišlo zdaj pred nadaljevanjem sezone.

Vesna Fabjan

Ni se še vse izšlo kot bi si želela, malce po moji krivdi, po mojih napakah, malo je bilo tudi smole, predvsem s smučmi v Lillehammerju. Po vsaki tekmi pošteno analiziram vse, kar lahko nadzorujem sama. Vem, kje so rezerve, napake in enostavno sem lahko povsem mirna. Zdaj prihajajo spet pomembne tekme, Dobbiaco mi je pisan na kožo, tega prizorišča se zelo veselim, tam zelo rada tekmujem in upam na najboljše.

 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2019 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov