Katja Višnar peta na rolkarskem festivalu na Norveškem

20.08.2018

V močni mednarodni konkurenci je večina naših najboljših tekačic in tekačev na smučeh v minulih dneh nastopala na tekaško rolkarskem festivalu Toppidrettsveka na Norveškem. Odlična peta je bila Katja Višnar.

Katja Višnar je zablestela na prologu

Na Norveškem je v okolici Trondheima od četrtka do sobote potekal festival Toppidrettsveka, ki ga je zaznamovala tako pisana mednarodna kot slovenska zasedba. Naše barve so zastopali Alenka Čebašek, Anita Klemenčič, Vesna Fabjan, Katja Višnar, Miha Šimenc, Luka Prosen in Vili ter Benjamin Črv. Uvodni dan je prinesel preizkušnjo v skiatlonu, kjer je Čebaškova za Heidi Weng zaostala le za 37 sekund, osvojila je deseto mesto. Višnarjeva je bila 13., Fabjanova 20. Med moškimi je slavil Švicar Roman Furger, Benjamin Črv in Miha Šimenc sta v močni konkurenci pritekla na 46. oz. 47. mesto z zaostankom 1:13 oz. 1:15 minute.

Drugi dan je bil izjemen za Višnarjevo, saj je v sprintu osvojila drugo mesto, na dolgi, 24 km zasledovalni preizkušnji pa je bila sedma. V sprintu proste tehnike je zmagala Mathilde Myhrvold, tretja je bila Wengova. Čebaškova je na sprintu po najboljšem času kvalifikacij na koncu končala na šestem mestu, na razdalji je bila 22.. Fabjanova je bila v kvalifikacijah tretja, na koncu prologa pa 13., Šimenc je osvojil 48. mesto. 

Katja Višnar in Alenka Čebašek

Zadnji dan je bila na sporedu še zadnja preizkušnja in sicer na 10 km zasledovanju v klasični tehniki. Višnarjeva je pritekla na odlično peto mesto, premagale so jo le Heidi in Tiril Weng, Astrid Jacobsen in Anne Kalvaa. Peto mesto je tudi najboljši slovenski dosežek v zgodovini tega festivala. Čebaškova je zasledovanje končala ko 13., skupno pa še mesto višje, Anita Klemenčič je skupno končala na 27. mestu. Višnarjeva je bila denimo najboljša Nenorvežanja, sedma je bila potem Švicarka Van der Graaffova. V moški konkurenci je Šimenc osvojil sijajno 22. mesto, bil je šesti najboljši tujec.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2019 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov