DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Znova vsi Slovenci v točkah

27.12.2010

Engelberg - V Švici se že nadaljuje sezona celinskega pokala v smučarskih skokih. Naši skakalci so pod vodstvom Gorana Janusa in Nejca Franka znova poskrbeli za brezhiben ekipni uspeh, katerega pika na i je četrto mesto Matica Kramaršiča.

Tako kot na prvi tekmi v Erzurumu, je tudi danes vseh osem Slovencev prišlo do točk celinskega pokala. Najboljši med vsemi pa je bil z odličnim finalnim skokom Matic Kramaršič, ki je zaostal tik za stopničkami. Prehiteli so ga le Finec Olli Muotka, Avstrijec Mario Innauer, ki je vodil po prvi seriji in presenetljivi domačin Marco Grigoli na tretjem mestu. Omenimo še diskvalifikacijo Harrija Ollija - tokrat zaradi neustreznega dresa.

Med najboljšo deseterico se je z devetim mestom s 30. mesta po prvem skoku zavihtel Matjaž Pungertar, tik za njo pa je na 11. mestu zaostal Mitja Mežnar. Med petnajsterico je s 14. mestom pristal tudi Rok Zima. Dejan Judež je osvojil 18., Jure Šinkovec 19., Tomaž Naglič 23. in Robi Hrgota s ponesrečenim finalnim skokom 27. mesto. Jutri bo v Engelbergu na sporedu še ena tekma.

Dodajmo še, da se je na treningu v Kranju prejšnji teden poškodoval Rok Urbanc. Pri vožnji v izteku ga je obrnilo in si je izpahnil ramo, kar ga bo za nekaj časa oddaljilo od skakalnic.


Na sliki: Matic Kramaršič (c) sloski.si

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov