Štafeta z odličnim streljanjem v Ruhpoldingu do 10. mesta

12.01.2018

Slovenski biatlonci v postavi Miha Dovžan, Mitja Drinovec, Lenart Oblak in Jakov Fak je pred sijajno kuliso gledalcev v Ruhpoldingu osvojila 10. mesto na tretji štafetni preizkušnji v tej sezoni.

Jakov Fak je Slovenijo v zadnji predaji dvignil s 13. na 10. mesto (c) GEPA

Pred 18.000 gledalci v nemškem Ruhpoldingu so naši biatlonci po izpolnitvi olimpijske norme prejšnji teden v Oberhofu tokrat stopili še stopničko višje in so tretjo letošnjo štafetno preizkušnjo končali na zelo dobrem 10. mestu. Tekmo je dobro odprl Miha Dovžan, ki je popravljal le en strel v stoječem položaju, Mitji Drinovcu pa je predal na 13. mestu z zaostankom 23,5 sekund za takrat vodilno Nemčijo.

Drinovec je svoj nastop opravil še bolje, z desetimi streli je pokril prav vse tarče in je Slovenijo dvignil na 11. mesto z zaostankom 1:10,4 za vodilno Italijo, medtem ko so Nemci s štirimi popravami padli na četrto mesto. Lenart Oblak je kot tretji Slovenec prav tako streljal zelo dobro, brez napake, a v smučini ni bil med najhitrejšimi. V zadnjem krogu je žal izgubil kar nekaj časa in je štafeto predal na 13. mestu z zaostankom 2:37 za vodilno Francijo, za katero je drvel Martin Fourcade. 

Jakov Fak je s prvim streljanjem opravil brez napak, nato pa je zadnji strel poslal mimo, a ga takoj popravil in naši so proti cilju odšli z najboljšim strelskim dosežkom. Z le dvema popravama so na koncu osvojili zelo dobro 10. mesto, zaostanek za zmagovalci iz Norveške je znašal 2:46,4 minute. Norvežanom je zmago v zadnji predaji zagotovil Johannes Thignes Boe, drugi so bili Francozi, tretji pa Rusi.

Dovžan se je dobro "gužval", Kos popolnoma zadovoljen

Po lepem uspehu naše štafete, ki je še enkrat potrdila olimpijsko normo, je Dovžan takole povzel svoje vtise: "Danes sem se počutil zelo dobro. Že v prvem krogu sem se prebijal naprej, rekli so mi, naj se borim, "gužvam" in to mi je kar uspevalo. Konkurenca je bila čisto skupaj, v prvih dveh krogih smo tekli v veliki skupini. Na koncu sem stisnil še zadnji krog in tako sem tudi tekaško lahko zadovoljen. Na sploh smo naredili dober rezultat, danes so bile razlike zelo majhne. Če si dobro streljal, si lahko prišel visoko in dobro so streljali tudi ostali fantje." 

Razumljivo je bil po tekmi dobre volje tudi glavni trener naših, Tomaš Kos: "Na štafetnih preizkušnjah je težko streljati bolje, kot so danes naši fantje. Škoda, da je Jaka zgrešil zadnji strel in je moral popravljati, če ne bi še on odšel brez poprav. Imeli smo najboljše streljanje od vseh, mislim, da so fantje tudi odtekli zelo lepo. 10. mesto je naš domet in danes nam ga je uspelo doseči zato smo popolnoma zadovoljni. Potrdili smo tudi rezultat s prejšnjega tedna, ko je bila tekma na meji regularnosti. Danes so bili pogoji idealni, dosegli pa smo še boljši rezultat. Veseli smo, da smo znova potrdili olimpijsko normo. Z mirno glavo gremo naprej in se že veselimo naslednjih tekem." 

Jutri bo na sporedu štafetna preizkušnja deklet, kjer naše ekipe ni, v nedeljo pa še tekma s skupinskim štartom, kjer bo zagotovo štartal Fak, medtem ko je Dovžan kot prva rezerva in bo prav tako še ostal v Nemčiji. Preostanek ekipe se že danes vrača v domovino in nato v začetku naslednjega tedna že potuje v Italijo, v Antholz, kjer je že na pripravah Klemen Bauer.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov