TDS: Na prvem sprintu brez vseh štirih slovenskih tekmovalcev

30.12.2017

V švicarskem Lenzerheideju se je s kvalifikacijami sprinta v prosti tehniki začel letošnji tekaški Tour de Ski. Žal so vsi štirje slovenski predstavniki izpadli že v kvalifikacijah.

Vesna Fabjan (c) GEPA

Na 1,5 km progi je bila še najbližje uvrstitvi v izločilne boje Vesna Fabjan, ki je zasedla 42. mesto z zaostankom slabih dveh sekund za želeno trideseterico. Povsem se je nastop ponesrečil Anamariji Lampič, ki je zaostala še deset sekund več in je osvojila 67. mesto. Med moškimi je Miha Šimenc zasedel 48. mesto, za izločilnimi boji je zaostal dobri dve sekundi. Državni prvak, Luka Prosen, ki se je v ekipo uvrstil naknadno, je osvojil 66. mesto.

Po tekmi je črto potegnil glavni trener naše reprezentance, Stefano Saracco: "Danes mislim, da smo imeli težave s smučmi. Nismo še povsem prepričano v to, a nekaj je moglo biti na tem, saj smo zaostali preveč sekund. Predvsem Vesna. Ana je imela zraven tega še slab dan. Jutri bomo videli, kako naprej, ali mora še na dodatne treninge za Planico, da bo tam v pravi formi. Luka je na državnem prvenstvu imel dobro tekmo, danes pa je prav tako preveč zaostal. Nihče se ni prebil v izločilne boje, tekma je izgledala slabo. Moramo priti v formo, pred nami so najpomembnejše tekme v sezoni v Planici in nato v Pjongčangu. Jutri bodo sicer nastopili še vsi štirje tekmovalci, potem pa bomo videli. Če bo situacija boljša, bo Ana nadaljevala v Oberstdorfu, če ne, gremo z vsemi na trening za Planico in odmislimo tekmovanja za nekaj časa. Jutri bomo videli, ali smo danes imeli težavo samo s smučmi ali tudi s formo."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov